Gemeente Capelle a/d IJssel

Mevrouw Van der Linden 107 jaar en oudste inwoner van Capelle

Mevrouw van der Linden

Op 31 juli werd mevrouw Van der Linden-de Hoog 107 jaar. Namens het college van burgemeester en wethouders heeft burgemeester Joke van Doorne mevrouw Van der Linden gefeliciteerd. Mevrouw heeft namens Hare Majesteit de Koningin een gelukstelegram ontvangen en namens de gemeente Capelle aan den IJssel werd een bloemstuk bezorgd.

Rozalinde Johanna van der Linden-de Hoog werd op 31 juli 1898 geboren in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij was de oudste van zes kinderen. Vier van haar zussen bereikten allen een hoge leeftijd. Eén van haar zussen, mevrouw Klein-de Hoog, wordt in augustus 104 jaar.

Rozalinde de Hoog trouwde in 1920 met Arie Cornelis van der Linden, bakker aan de Kerklaan in Capelle aan den IJssel. Samen kregen zij vijf kinderen, twee jongens en drie meisjes. De oudste kinderen emigreerden kort na de oorlog naar Amerika, waar mevrouw Van der Linden ook vele malen is geweest.

Na lang zelfstandig te hebben gewoond, verblijft zij nu sinds een jaar in een verzorgingshuis in Capelle aan den IJssel. Zij heeft nog vele herinneringen aan gebeurtenissen uit haar lange leven. Bijvoorbeeld over de eerste auto en over twee wereldoorlogen. Herinneringen uit drie verschillende eeuwen.