Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Hoeden en High Tea in Beekbergen

29/06/2005

Beekbergen, 29 juni 2005
Geïnspireerd door de traditionele "Ladies Day" tijdens de paardenraces in het Britse Ascot zullen tijdens de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn op zondag 31 juli prachtige hoeden de boventoon voeren.

Hoeden zijn onlosmakelijk verbonden met de mensport. Zodra een dame plaatsneemt op het rijtuig mag een prachtige hoed niet ontbreken. Tot een aantal jaren geleden maakte het onderdeel presentatie vast deel uit van de samengestelde menwedstrijd. Bij dit onderdeel werden de paarden, de tuigen, het rijtuig, de koetsier, zijn passagier en de groom(s) door juryleden van dichtbij beoordeeld op netheid, passendheid en harmonie van het geheel. Met een prachtig aangeklede dame op het rijtuig voorzien van een passende hoed maakte de deelnemer grote kans op een hoge klassering. Het onderdeel presentatie maakt nu geen deel meer uit van de samengestelde menwedstrijd, maar wordt vaak bij bijzondere gelegenheden, zoals Wereldkampioenschappen, als extra onderdeel uitgeschreven.
Maar niet alleen op het rijtuig maken vrouwen met hoeden indruk. Ook het publiek kan zijn steentje aan het prachtige geheel bijdragen door op zondag met hoed getooid in Beekbergen te verschijnen. Een officiële jury zal aan het eind van de dag de dame met de mooiste hoed belonen met een passend geschenk. Uiteraard mag de winnares tijdens de prijsuitreiking plaatsnemen op de bok van een van de internationale deelnemers in Beekbergen.
Om het Engelse plaatje compleet te maken worden de genodigden in het VIP paviljoen getrakteerd op een heuse high-tea. Heerlijke gebakjes, sandwiches, scones en andere lekkernijen worden onder het genot van een kopje thee of koffie aan de aanwezigen aangeboden.

De internationale menwedstrijd voor twee-en vierspannen vindt van 28 tot en met 31 juli plaats in Beekbergen.
Meer informatie over dit evenement vindt u op:

www.caibeekbergen.nl