Ingezonden persbericht

Foto tentoonstelling Horse, Horses in Amsterdam

AMSTERDAM, 20050725 -- Pauline Prior exposeert als speciale gast bij galerie de Witte Voet te Amsterdam Horse, Horses van 5 t/m 28 augustus 2005 opening door Sandra Smallenburg (kunstcriticus NRC en paardenliefhebber) op 31 juli van 16.00 tot 18.00 uur In de tentoonstelling staan foto's van paarden uit Nederland, Mexico & Tunesië centraal.


Zo zijn de portretten van de Nederlandse paarden redelijk abstract en ingetogen te noemen. Dit in contrast met de uitbundige foto's van de ruiters op de fantasia in een Tunesisch Sahara dorp. Hier komen ruiters van vele landen bij elkaar. In razende galop presenteren zij zich aan het publiek waarbij zij bloedstollende standjes aannemen. Ook schieten ze hierbij met geweren in de lucht. Deze rijstijl kan gevaarlijk zijn, want een paard brak zijn been.
Verder zijn er ook foto's te zien van de kampioenschappen Charreira rijden ,een soort rodeo, uit Mexico.
De combinatie van oude tradities met een link naar folklore vind Prior interessant, toch blijft het paard uitgangspunt en niet de mens. Prior vind dat paarden eigenlijk absurd veel doen voor hun baas. Het rijden, de sport het is immers hard werken.

Prior werkt als journalist en fotograaf en maakt artikelen o.a. over paarden(sport). Daarnaast zijn van haar in het kader van kunst in de openbare ruimte een serie paardenportretten te zien. Op doeken van twee bij drie meter hangen deze eigenzinnige portretten in het Olympisch Kwartier in Amsterdam Zuid.
Ook heeft ze van het Joods Historisch Museum een opdracht gekregen om de joodse feestdagen en rituelen een jaar vast te leggen. In het museum is nog tot eind 2005 een beeldzuil te zien met 300 documentaire beelden met een bijzonder perspectief.
Galerie de Witte Voet
Kerkstraat 135
1017 GE Amsterdam
open vrij- zat- en zondag
van 12- 17 uur
tel 06 29 126626
www.paulineprior.nl
voor aanvraag foto's bij berichten
mail naar info@paulineprior.nl




Ingezonden persbericht