Ingezonden persbericht

GoogleGlobe koppelt eigen foto aan Google Earth

AMSTERDAM, 20050731 -- Voor het satellietprogramma Google Earth zijn door een Nederlandse organisatie interessante en krachtige aanvullingen gerealiseerd. Zo kan via GoogleGlobe.com iedereen zichzelf op de wereldkaart zetten.


De gegevens (foto's of tekst) die internetters op GoogleGlobe kunnen achterlaten worden gekoppeld aan Google Earth. Wie op een foto klikt, wordt automatisch via het satellietprogramma naar de daaraan gelieerde plek gedirigeerd.

Ook hebben de Nederlandse makers van GoogleGlobe, die onafhankelijk van Google opereren, een Globe Assistant geĂŻntroduceerd (installatie van Google Earth wel vereist). Via deze 'assistant' worden automatisch nabij gelegen spots getoond als men over de aarde 'vliegt'.

Zo zijn gebeurtenissen met een hoge nieuwswaarde direct zichtbaar op GoogleEarth. GoogleGlobe werd bijvoorbeeld veel gebruikt om de locaties van de aanslagen in Londen en Egypte te bekijken.

Deze activiteit is uitgebreid zodat via de GlobeAssistant het aanbod van vastgoed bekeken kan worden. Al vliegend over de aardbol kan het vastgoedaanbod worden bekeken en kunnen de details direct worden opgevraagd. Om de kwaliteit van het aanbod te kunnen garanderen worden momenteel afspraken gemaakt met wereldwijde vastgoedaanbieders.

GlobeAssistant biedt ook de mogelijkheid om het aanbod van reisorganisaties op Globe te presenteren. Vakantiehuizen en bestemmingen kunnen voor vertrek worden bezocht. Reizigers kunnen hiermee o.a. de hotelligging en omgeving aan de hand van deze satelietbeelden verifieren. Diverse grotere reisorganisaties hebben inmiddels aangegeven te willen aansluiten bij dit initiatef.


Meer informatie :

GlobeTeam
Erwin Nikkels erwin@globeassistant.com
Qyan tabak qyan@globeassistant.com




Erwin Nikkels, Qyan Tabak