Heuvelrug 11.00 uur

Utrecht 31-07-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Overval

LEERSUM- Op zaterdagochtend vond er een overval plaats op een tankstation.

Omstreeks 08.05 uur kreeg de politie de melding binnen dat een tankstation aan de Rijksstraatweg was overvallen. Twee mannen kwamen de shop binnen en bedreigde een medewerker met een vuurwapen en vroegen om geld. De medewerker maakte kenbaar hier niet op in te gaan. Kennelijk schrokken de overvallers hiervan en renden weg. De medewerker liet dit niet op zich zitten en rende direct naar buiten. Hij zag de overvallers wegrijden in een auto, een nieuw model Fiat Panda. Hij wenkte een automobilist die voor een verkeerslicht stond te wachten, achter de auto aan te gaan. Deze automobilist bedacht zich geen moment en ging achter de auto aan.

Kennelijk raakte de overvallers daarvan in paniek en op de Middelweg/Koningin Wilhelminalaan werd door de overvallers een keer geschoten richting hun achtervolger. Op de Middelweg/Emmalaan gebeurde dit nog eens. De automobilist besloot toen zijn achtervolging te staken. Er raakte niemand gewond en er werden geen inslagen aangetroffen.

De politie zette de omgeving af voor sporen en een helikopter werd ingezet om de verdachten te kunnen traceren. Na onderzoek werd de gebruikte gestolen vluchtauto in Veenendaal aangetroffen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844.

Hennep

ACHTERBERG- Op vrijdagavond werd hennep aangetroffen in een woning. Naar aanleiding van binnengekomen informatie gingen agenten naar de Middelbuurtseweg. In de woning werden 177 hennepplanten aangetroffen met bijbehorende kweekapparatuur. Alles werd inbeslaggenomen en tegen de 48-jarige eigenaar uit Rhenen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Geslagen

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend werden twee personen geslagen door drie andere personen. Omstreeks 03.20 uur kreeg de politie de melding dat twee gewonde personen op de grond lagen op de Hoofdstraat. Agenten troffen een 21-jarige man uit Veenendaal aan op de grond met een forse hoofdwond. Zijn vriend stond erbij en was ook geslagen. Omstanders gaven aan dat de vechtersbazen waren gevlucht in de richting van De Markt. Agenten gingen direct op zoek en troffen een 20-jarige man uit Veenendaal aan met een bebloed shirt in zijn hand. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De twee andere mannen wisten te ontkomen. De twee gewonde mannen werd vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling. Waarom de mannen de klappen uitdeelden is nog onbekend.

Diefstal fiets

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend werd een man bestolen van zijn fiets. Omstreeks 03.00 uur fietste de man over de Kerkewijk en werd hier plotseling tegengehouden door drie jongens. Door deze jongens werd hij geslagen. Vervolgens namen ze de fiets, een blauwe Giant, Suxcees, mee van de 19-jarige man uit Veenendaal. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met Heuvelrug; 0900-8844.

Weigering

RHENEN- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 16.30 uur werd de 40-jarige automobilist uit Rhenen gecontroleerd op de Remmerden. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Op het bureau weigerde de man echter te blazen. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Wanneer een automobilist weigert te blazen zal altijd het rijbewijs worden ingenomen en zal de rechter de hoogst mogelijke straf voor het rijden onder invloed geven.