Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Westervoort, politie zoekt daders mishandeling

Publicatiedatum: 31-07-2005

De politie is nog op zoek naar twee daders van een mishandeling van een 35-jarige man uit Velp. Het slachtoffer liep zaterdagmiddag bij de mishandeling die plaatsvond op de Klapstraat bij de kruising met de Waemelslant in Westervoort diverse verwondingen op, waaronder een gebroken kaak. De man uit Velp zou omstreeks vijf uur vanuit zijn auto twee jongens op een scooter hebben aangesproken op hun verkeersgedrag. Ze zouden geen richting hebben aangegeven, waardoor de man uit Velp onnodig moest wachten. Hierop draaiden de jongens zich en zouden ze achter de automobilist aan zijn gegaan. Ze spraken elkaar aan waarop de man uit Velp uit zijn auto stapte. De jongens zouden een dreigende houding hebben aangenomen, waarop een vechtpartij ontstond. Het slachtoffer zou geslagen en geschopt zijn. Hij beschreef de daders als volgt:

§ Dader 1 : (bestuurder scooter) leeftijd tussen 16 en 18 jaar oud, licht getinte huidskleur, 1.70 meter lang, zwart kort haar, slank postuur, bruine schoenen (instappers) zwarte broek en een blauw t-shirt. Hij droeg een gouden halsketting met een grove schakel. § Dader 2 : (passagier scooter) leeftijd tussen 16 en 18 jaar oud, licht getinte huidskleur, 1.70 meter lang, hij droeg een rode Ferrari-pet, blauwe spijkerbroek, en een half lange bruin lederen jas.

Personen die weten wie de daders zijn of die aanvullende informatie hebben, worden verzocht zich te melden bij de politie. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht dat alsnog te doen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, inbrekers sportcomplex aangehouden

Publicatiedatum: 31-07-2005

Twee jongens van 18-jaar oud zijn zaterdagavond aangehouden nadat zij die nacht ervoor zouden hebben ingebroken in een sportcomplex in Zevenaar. Ze zouden een ruit hebben vernield en vervolgens diverse goederen waaronder cd's en snoep uit het complex hebben weggenomen. De politie kwam het tweetal op het spoor door een anonieme tip. Een van de jongens werd thuis aangehouden, de ander in het centrum van Zevenaar. De jongens zijn voor verhoor ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort, buschauffeur mishandeld door Arnhemmer
Publicatiedatum: 31-07-2005

De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige Arnhemmer aangehouden in de Kerkstraat in Westervoort op verdenking van het mishandelen van een buschauffeur. De jongeman stapte omstreeks kwart over elf in de bus bij een halte aan de Kerkstraat. Daar sprak hij de chauffeur aan waarom hij zo laat was. Om zijn woorden kracht bij te zetten zou hij de bestuurder van de bus direct een aantal klappen in het gezicht hebben gegeven. De chauffeur zou hierdoor kneuzingen in zijn gezicht hebben opgelopen, ook was zijn bril vernield. De verdachte was na de mishandeling met een meisje weggelopen, maar dankzij een duidelijk signalementomschrijving konden de gewaarschuwde agenten de jongen in de omgeving aanhouden. Vermoedelijk was de jongeman onder invloed van alcohol. De Arnhemmer is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Pannerden, voorruit van auto ingegooid

Publicatiedatum: 31-07-2005

Een 62-jarige man uit Pannerden is vrijdagavond aangehouden op de Veerdam in zijn woonplaats. Hij wordt ervan verdacht de voorruit van de auto van een 18-jarige plaatsgenoot te hebben vernield. De man zou zich gestoord hebben aan het rijgedrag van de 18-jarige en vond dat de maat vol was. Hij zou de ruit van de auto omstreeks half zes met een steen hebben ingegooid. De man is voor verhoor ingesloten en heeft de vernieling bekend. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij is zaterdagochtend met een dagvaarding op zak weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606