Politie Groningen

Persberichten zondag 31 juli 2005

Provincie Groningen 31-07-2005 -

Hoogezand: agressieve man aangehouden
In zijn woning aan de Van Ruusbroecklaan in Hoogezand heeft de politie zaterdagnacht een 27-jarige man aangehouden. De verdachte en zijn vriendin kregen na het uitgaan ruzie. Bij thuiskomst kreeg de verdachte om onbekende reden ook nog ruzie met zijn buren. Hij had zichzelf niet meer onder controle en gooide vervolgens een aantal bloembakken vanuit zijn woning naar beneden. Gewaarschuwde politiemensen hielde de man aan en namen hem mee. Ook tegen de politiemensen gedroeg de verdachte zich agressief en bedreigde hen. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Stadskanaal: politie houdt jongeren aan voor openlijke geweldpleging In de Poststraat in Stadskanaal heeft de politie zaterdagavond drie mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar, allen uit Stadskanaal aangehouden. De verdachte gooide in het voorbijlopen lege bierflessen tegen ramen van woningen. Van in ieder geval één woning ging daardoor een raam kapot. Toen de mannen door bewoners werden aangesproken op hun gedrag ging de 18-jarige verdachte volledig door het lint. Er ontstond een vechtpartij waarbij twee van de drie verdachten tot de komst van de politie door omwonenden in bedwang werden gehouden. De drie verdachte zijn meegenomen naar het bureau. Twee van hen zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De derde verdachte is na verhoor heengezonden.

Veendam: man vernielt politieauto
Bij een woning aan de A.G. Swartstraat in Veendam heeft de politie zaterdagavond een 29-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden. De bevond zich in de woning van waaruit geluidsoverlast werd veroorzaakt. Omwonenden klaagden hierover en de politie ging naar de woning om poolshoogte te nemen. De deur werd door de verdachte geopend. Die stond de agenten al schreeuwend te woord. De man verkeerde onder invloed en zijn kleding was gescheurd. De man had een honkbalknuppel onder handbereik. Die werd onmiddellijk door één van de agenten veilig gesteld. De betrokken man die kennelijk, gezien de klachten uit de omgeving, in de woning betrokken was geweest bij een vechtpartij weigerde zijn naam op te geven. Omdat er verder geen feitelijkheden werden geconstateerd wilden de agenten hun weg vervolgen, met medeneming van de knuppel. De verdachte wilde die echter terug hebben en bij het wegrijden van de politieauto ging hij met kracht op de motorkap van de politieauto zitten na er eerst al hard op te hebben geslagen. De motorkap raakte beschadigd waarop de man is aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor.

Veendam: automobilist onder invloed
Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Bocht Oosterdiep in Veendam een 25-jarige man uit Veendam aangehouden. De man bestuurde een personenauto die door een andere man werd geduwd. Tijdens het aanduwen schoot de auto in het stuurslot waardoor de verdachte de controle over de wagen verloor en tegen een geparkeerde auto botste. Bij de komst van de politie bleek dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse die vervolgens 1.6 promille uitwees. De verdachte is na verhoor heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. De man krijgt proces-verbaal voor het onder invloed van alcohol besturen van een auto.

Siddeburen: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmiddag op snelheid gecontroleerd op de Rijksweg N33 in Siddeburen. Van 1001 voertuigen werd de snelheid gemeten. Zeven bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km terwijl 100 is toegestaan.

Winsum: automobilist levensgevaarlijk gewond bij ongeval Een 22-jarige automobilist uit Winsum is zaterdagnacht
levensgevaarlijk gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Provincialeweg N361. Het slachtoffer kwam met zijn auto uit de richting van Adorp en, al in Winsum, verloor hij de macht over het stuur en reed in een flauwe bocht tegen een voor hem links gelegen trottoirband aan. Vervolgens schoot hij de weg over en botste met hoge snelheid tegen een boom. De boom brak af waarna de auto tegen een volgende boom tot stilstand kwam na eerst nog een lantaarnpaal geheel te hebben vernield. De bestuurder raakte zwaar gewond en is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Van de man is een bloedproef afgenomen ter vaststelling van alcoholgebruik. De totaal vernielde auto is door een berger afgevoerd. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt en de resten van de afgebroken boom opgeruimd. Nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval volgt.

Appingedam: automobilist onder invloed
Op de Rijksweg N33 bij Appingedam heeft de politie zaterdagavond een 51-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man viel op doordat hij om niet duidelijk geworden reden lichtsignalen gaf. Bij controle weigerde de bestuurder aanvankelijk een blaastest af te leggen. Toen hij dat uiteindelijk toch deed bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.65 promille alcohol werd vastgesteld. De verdachte is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Hij weigerde een verklaring af te leggen. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Haren: beschonken automobilist botste tegen vangrail
Een 32-jarige automobilist uit Assen boste zaterdagnacht op de A28 bij Haren tegen een tijdelijke vangrail. De man kwam met zijn auto uit de richting Assen en passeerde de locatie waar werkzaamheden worden verricht en het verkeer over de vluchtstrook werd geleid. Nadat de man de afslag Groningen Zuid was gepasseerd keerde hij zijn auto en reed over dezelfde rijstrook terug in de richting van Haren. Weer gekomen bij de werkzaamheden bij Haren botste hij frontaal tegen de tijdelijk aangebrachte verkeersbegeleidende vangrail. De automobilist werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde onder invloed en in verband daarmee is van de man een bloedproef genomen. Na een kort onderzoek in het ziekenhuis bleek de automobilist niet gewond te zijn geraakt. De man is na verhoor heengezonden.

Groningen: onderzoek ongeval Regattaweg afgerond
De politie heeft het onderzoek naar een verkeersongeval aan de Regattaweg in Groningen afgerond. Bij dat ongeval kwam op dinsdagmiddag 26 juli een 43-jarige man uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer om het leven nadat hij met zijn auto in het Eemskanaal was gereden. Bij het onderzoek aan de auto van het slachtoffer zijn geen technische gebreken geconstateerd die van invloed kunnen zijn geweest op de oorzaak van het ongeval. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de man naar alle waarschijnlijkheid zelfmoord heeft gepleegd.

Groningen: onbekende man aangehouden
In de Oude Ebbingestraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een totnogtoe onbekende man aangehouden. De verdachte raakte om onbekende reden betrokken bij een opstootje in de Rodeweeshuisstraat. Bij de komst van de politie gedroeg de man zich agressief en wilde niet meewerken aan een onderzoek naar de toedracht van het incident. Hij weigerde zich te laten fouilleren en wilde geen naam opgeven. De man is vervolgens meegenomen naar het bureau. Ook daar wilde de man zijn identiteit niet bekend maken. Hij was niet in het bezit van een ID-bewijs. De man is ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit. Het is vooralsnog onduidelijk wat er zich in de Rodeweeshuisstraat heeft afgespeeld.

Groningen: hardleerse man aangehouden
Een 32-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht in de Peperstraat in Groningen door de politie aangehouden. De man liet aan de Grote Markt zijn niet aangelijnde hond uit. Op aanspreken van de politie maakte de man de hondenriem vast. Korte daarop liet de man de hond in de Poelestraat weer los lopen. Daarvoor kreeg hij een proces-vervaal. Na het opmaken van de bekeuring lijnde de man zijn hond aan en liep de Peperstraat in. Daar liet hij de hond opnieuw echter los lopen. Daar is de man, die behoorlijk onder invloed verkeerde, aangehouden en meegenomen. Hij is ingesloten.

Groningen: tippelaarster treft verkeerde klant
In de Verlengde Visserstraat in Groningen werd zaterdagavond een man aangesproken door een vrouw. De vrouw vroeg de man of ze met hem op stap mocht en bood hem haar (lichamelijke) diensten aan. De man in kwestie bleek echter een in burger surveillerende politieman te zijn. De vrouw (38) is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze is na verhoor heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van het tippelverbod.

Groningen: man beledigt politieagenten
Wegens belediging van politiemensen heeft de politie zaterdagavond in de Steentilstraat in Groningen een 21-jarige man uit Haren aangehouden. De man had zijn auto, een taxi, op het trottoir geparkeerd en surveillerende agenten wilden hem daarvoor bekeuren. Hij bleek echter al een bekeuring te hebben gekregen. De agenten besloten daarop van een tweede bekeuring af te zien maar vroegen de man, die inmiddels bij de auto was gekomen, naar zijn papieren. De man, die uit een coffeeshop kwam, werd daarover boos en schold de agenten uit. Hij werd daarop aangehouden voor belediging. De chauffeur bleek in het bezit ten zijn van een gebruikershoeveelheid wiet en verkeerde merkbaar onder invloed van softdrugs. Hij kreeg na opmaken van een proces-verbaal voor belediging en verhoor een rijverbod van 12 uur opgelegd. Zijn baas haalde de taxi op. De chauffeur kreeg onmiddellijk ontslag.

Groningen: portemonneedief aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag aan de Eikenlaan in Groningen een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een portemonnee van een 50-jarige vrouw uit Groningen in een supermarkt aan de Eikenlaan. De vrouw merkte dit en sloeg alarm waarop winkelpersoneel achter de vluchtende dader aan ging. Ze kregen hem buiten te pakken en droegen de verdachte over aan de politie. De man werd meegenomen naar het bureau en is na verhoor heengezonden. Hij bekende de diefstal.