Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht 31-07-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Over fiets gereden

ZEIST- Op zaterdagmiddag kreeg een fietser klappen.

Omstreeks 17.30 uur fietste een 16-jarige jongen uit Zeist over Het Rond. De jongens fietste in het midden van de weg en hij werd plotseling afgesneden door een auto. De jongen maakte een opmerking over zijn rijgedrag en direct stopte de bestuurder van de auto. Een bijrijder stapte uit en pakte de jongen bij zijn gezicht en liet vervolgens weer los. De mannen stapten vervolgens weer in hun terreinauto en reden achteruit over de fiets van de jongen. Vervolgens reden ze weer vooruit wederom over de fiets heen. De fiets raakte hierdoor zwaar beschadigd. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht; 0900-8844.

Klappen

ZEIST- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden na geweldpleging. Omstreeks 03.20 uur was een 22-jarige man uit Zeist aanwezig in een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat. Hier trof hij een bekende van hem, een 43-jarige vrouw uit Huis ter Heide. Er ontstond een woordenwisseling en op een gegeven moment liep dit uit de hand en de 22-jarige man werd gewelddadig naar de vrouw toe. Verschillende omstanders gingen zich ermee bemoeien maar de uitbater wist de partijen te scheiden. De gewaarschuwde politie hield de geweldpleger aan en hij werd ingesloten voor verhoor.

Spiegel getrapt
ZEIST- Op zaterdagavond werd een jongen aangehouden nadat hij een spiegel had vernield. Omstreeks 21.50 uur zag een getuige dat een 13-jarige jongen uit Zeist een buitenspiegel van een auto had afgetrapt aan de Willem Pijperlaan. De politie werd gewaarschuwd en de jongen werd aangehouden. Hij zal de schade moeten vergoeden en een straf via bureau HALT moeten ondergaan.