Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles in district De Waarden

Regionaal 31-07-2005 - (08)

De politie heeft zaterdagavond en -nacht op diverse plaatsen in district De Waarden gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer. Naast de wat grotere controles op vaste locaties controleert de politie tijdens haar surveillances op rijden onder invloed.

De politie controleerde in Tiel tussen 23.00 uur en 04.00 uur in totaal 55 automobilisten. Eén bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed. De controles vonden plaats op onder andere de Sint Walburgstraat en de Binnenmolenstraat.

Politieteam Culemborg nam bij controles zaterdagnacht bij 39 bestuurders een blaastest af. Dit gebeurde op de rotonde met de Vlinderlaan en Erasmusweg. Geen van de gecontroleerden had teveel gedronken.

In Velddriel zagen agenten tijdens een surveillance op de Provincialeweg N831 een automobilist verkeersonveilig rijgedrag vertonen. De 40-jarige bestuurder uit Den Bosch slingerde over de weg, remde onnodig en reed tegen de trottoirband. De blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol reed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.