Rijn en Venen, 11.40 uur

Utrecht 31-07-2005 - nieuwsberichten Rijn en Venen

Onder invloed

MAARSSEN Zaterdagmiddag om 15.15 uur heeft de politie een 46-jarige man uit Maarssen aangehouden in Duivenkamp vanwege het rijden onder invloed. Een getuige had de automobilist zien rijden vanaf Vleuten naar Maarssen en waarschuwde de politie. Agenten hebben de man aangehouden en uit de ademanalyse bleek dat hij 1055 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid. De man is zijn rijbewijs kwijt en er is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval op A2

BREUKELEN Bij een aanrijding op de A2 tussen Maarssen en Breukelen is een 58-jarige vrouw uit Haarlem licht gewond geraakt. De vrouw reed samen met haar 8-jarige kleinzoon en haar hond, richting Breukelen toen zij door een nog onbekende oorzaak plotseling naar de middelste baan stuurde. Hierbij raakte zij de auto van een 42-jarige man uit Amstelveen en verloor de macht over het stuur, rolde over de kop en kwam tot stilstand in de berm. Politie, brandweer en de ambulance waren snel ter plaatsen. Het slachtoffer zat bekneld en is door de brandweer uit het voertuig geknipt. Het jongentje bleef nagenoeg ongedeerd en het slachtoffer bleek achteraf een hoofdwond te hebben opgelopen. Het hondje van het slachtoffer heeft het ongeval niet overleefd.

Drugs

MAARSSEN- Zaterdagavond is een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het bezit van harddrugs. De man werd om 22.20 uur bij de entree van het Rockit feest bij de Maarssenveenseplassen gefouilleerd door medewerkers van de beveiliging. Hierbij werd drugs aangetroffen en de man is vervolgens overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal gemaakt.

Vernielers aangehouden

MIJDRECHT Zondagmorgen om 04.55 uur zijn drie mannen uit Mijdrecht aangehouden voor het plegen van vernielingen in het centrum van Mijdrecht.

Op het moment dat agenten in het bureau bezig waren met de voorgeleiding van een verdachte voor het rijden onder invloed, werden de ruiten van het bureau ingegooid. Hierbij is ook een dienstauto beschadigd die voor het bureau geparkeerd stond. Agenten zagen drie mannen wegrennen, maar konden hun niet meer achterhalen. Na een zoektocht konden de drie mannen van 17 en 20 jaar alsnog worden aangehouden. Zij bleken kort voor de vernielingen aan het politiebureau, ook betrokken te zijn bij vernielingen van onder andere winkelruiten in het centrum. Ook hebben zij een steen gegooid naar een passeerde auto. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau in Maarssen waar zij worden verhoord. De ouders van de 17-jarige jongen zijn in kennis gesteld.