Utrecht stad 12.00 uur

Utrecht 31-07-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een autodief aangehouden. Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto op de Oudegracht. Agenten keken uit naar de boef en troffen een 36-jarige man uit Utrecht aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de omgeving werd een auto aangetroffen waarvan de ruit door middel van een baksteen was vernield.

Veelpleger

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een heler aangehouden. Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie de melding dat een 42-jarige man uit Utrecht fietsen te koop aanbood op het Vredenburg. De bereden politie zag de man en hij werd aangehouden. De man liep, tussen de paarden in, naar het bureau waar hij werd ingesloten voor verhoor. De fiets die hij wilde verkopen is zeer vermoedelijk van diefstal afkomstig.

Valse platen

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werden twee mannen aangehouden omdat ze in een auto zaten met een vals kenteken. Omstreeks 15.30 uur zagen agenten een auto rijden over de Everhard Meijsterlaan rijden. De agent vroeg, terwijl het voertuig uit het zicht verdween, het kenteken naar van deze auto. Hieruit kwam naar voren dat de auto een vals kenteken voerde. De agenten gingen op zoek naar de auto en troffen deze auto aan op de Bizetlaan. Tot de verbazing van de agenten zat er nu een ander kenteken op de auto. Een agent zag vervolgens het kenteken wat eerder gezien was, onder de stoel liggen. Het duo, 19 en 21 jaar uit Utrecht, werd aangehouden. Omdat de benzinetank van de auto bijna leeg was bestaat het vermoeden dat de mannen wilden gaan tanken zonder te betalen met het valse kenteken. Dit kon dus gelukkig worden voorkomen.

Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Lastige man

UTRECHT- Op zondagochtend werd een lastige man aangehouden. Omstreeks 04.00 uur werd op de beelden van cameratoezicht gezien dat een 24-jarige man uit Utrecht over fietsen liep op de Mariaplaats en zich vervelend gedroeg. Agenten gingen ter plaatse en wilden de 24-jarige man voor dit gedrag aanhouden. In eerste instantie liep hij weg en nadat hij was vastgepakt door de agenten verzette zich hij zich. Hij kon toch worden geboeid en worden overgebracht naar het bureau. De man is marinier en daarom is de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden nadat hij een politieauto had vernield. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen aan het vechten waren op de Oranjerivierendreef. Agenten gingen ter plaatse en haalde de partijen uit elkaar. Een man (gegevens onbekend) wilde niet luisteren en werd aangehouden nadat hij enig verzet had gepleegd. Een 19-jarige man uit Utrecht reed vervolgens hard weg op een fiets. Hij stopte vervolgens bij de politieauto, die om de hoek stond, en schopte hier forse deuken in en verdween. Na onderzoek kon de politie achter de identiteit komen van de man en hij werd later op de avond aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mag tevens de schade vergoeden.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagochtend werd een alcoholrijder aangehouden. Omstreeks 01.10 uur zagen agenten een 30-jarige automobilist uit Maarssen met hoge snelheid rijden over de Koningin Wilhelminalaan. Hij werd gecontroleerd en hij had gedronken. Op het bureau blies hij 640 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.