1e persbericht van zondag 31 juli 2005

Eindhoven 31-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Son: Verdachten gewapende overvallen aangehouden

Zaterdagmiddag zijn op de Huizingalaan een 34-jarige en een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval op een winkel aan de Gerretsonlaan vrijdagochtend (zie 2e persbericht van vrijdag 29 juli) en een tweede gewapende overval in Son zaterdagmiddag. Deze gewapende overval vond tussen 14.45 en 15.00 uur plaats bij een winkel aan het Raadhuisplein. Een man met een bivakmuts op kwam de winkel binnenlopen en eiste onder bedreiging van een mes geld van de eigenaresse.

Eindhoven/Helmond: Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

Op de Calsstraat in Helmond is zaterdagavond rond 21.15 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die avond met zijn auto een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Eisenhowerlaan in Eindhoven en daarna te zijn doorgereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist aangehouden

Bij de politie kwam zondagochtend de melding binnen dat een man in een personenauto slingerend over de weg zou rijden. Agenten hielden de man rond 4.00 uur aan op de Gabriel Metsulaan. De 34-jarige man uit Breda bleek bij controle gedronken te hebben. Hij blies een promillage van
1,7. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Op de Noord Brabantlaan is zondagochtend rond 1.35 uur een 36-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Politieagenten zagen de man slingerend over de weg rijden en hielden hem aan. Hij blies een promillage van
1,8. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Leende: Rijbewijs ingevorderd

Zondagochtend rond 2.45 uur is op de Valkenswaardseweg een 59-jarige man uit Leende aangehouden. De politie zag hem rijden in zijn auto toen hij een stoeprand raakte. De agenten gaven hem een stopteken. Bij controle blies de man een promillage van 1,85. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Valkenswaard: Man aangehouden voor mishandeling

Op de Markt is zondagochtend rond 3.15 uur een 18-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht een 16-jarige jongen uit Valkenswaard in het gezicht geslagen te hebben. Hij is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Waalre: Woninginbraak

Tussen donderdag 18.00 uur en zaterdag 15.10 uur is ingebroken bij een woning aan de Goudbergstraat. De ruit van de achterdeur werd ingeslagen. De buit bestond uit een tv, een dvd-speler en een computer.