Politie Drenthe

Zondag

Assen 31-07-2005

Politie volgt spoor doorrijder
HAVELTE - Zondagmorgen in alle vroegte werd aan de N371 een lantaarnpaal plat gereden door een automobilist. Hierna kwam hij inde struiken bij een woning tot stilstand. De politie trof op de plaats nog onderdelen van een auto aan maar de bestuurder was met auto er vandoor gegaan. De politie kon door de diverse straten en wegen een bandenspoor volgen en kwam uiteindelijk terecht bij een woning aan de Veenbesstraat. Daar werd de auto op de oprit van een woning aangetroffen. De bestuurder was daar niet aanwezig maar agenten hebben de identiteit van de vermoedelijke bestuurder, hij zal later verhoord worden. (05-165885)

Eenzijdig ongeval met ernstig letsel
WEITEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag vond een ernstig verkeersongeval plaats op de Dordseweg. Een 27-jarige bestuurder uit Nieuw Schoonebeek reed vanuit zijn woonplaats in de richting Weiteveen. Hij heeft vermoedelijk een middengeleider geraakt waarna hij een klapband kreeg. Daarna botste hij frontaal tegen een boom. Passerende EHBO-ers, afkomstig van een evenement in Nieuw Schoonebeek, alsmede een passerende Duitse taxichauffeur verleenden eerste hulp. Brandweerlieden bevrijdden de bestuurder uit zijn auto waarna hij per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen werd overgebracht. Daar werd van hem een bloedproef afgenomen. Aard van het letsel onbekend. (05-165836)

Agenten gebruiken gepast geweld bij aanhouding
EMMEN - Zaterdagavond moesten agent geweld gebruiken om een 42-jarige Emmenaar aan te houden. De man reed over de Kerspellaan en de agenten controleerden de man. Hij weigerde een blaastest waarna hij werd aangehouden. Bij die aanhouding verzette de man zich waarop hij met geweld in de boeien geslagen werd. Aan het bureau weigerde hij elke vorm van medewerking aan een blaastest en dat is ook strafbaar gesteld in de wet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.(05-165771)

Agenten bekeuren man zonder rijbewijs
MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een hen bekende 21-jarige man uit Koekange rijden over de Grote Kerkstraat. De man werd aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed, de auto was niet APK-gekeurd. Hij krijgt hiervoor twee bekeuringen. (05-165826)

Man voldoet niet aan stopteken
ECHTEN - In de nacht van zaterdag op zondag gaven agenten een voor hen rijdende bestuurder op de Koekangerweg een stopteken. De man, wonende te Moordrecht, reed onverstoorbaar verder, ook nadat de agenten het blauwe zwaailicht inschakelden. Nadat de man bij een woning was gestopt werd hij bekeurd. Hij trok van leer en had geen goed woord over voor de agenten, ze zouden hem opwachten etc. De man kreeg een bekeuring voor het niet voldoen aan een stopteken. (05-165848)

Baldadige jongen aangehouden
HOOGEVEEN - Vannacht werd een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Hij sloeg tegen de politieauto toen deze over de Schoolstraat reed. De jongen krijgt een proces-verbaal voor baldadigheid. (05-165843)

Baldadige man aangehouden
MEPPEL - Een 24-jarige man uit Staphorst werd vannacht aangehouden toen hij doorlopend een portier van een surveillerende politieauto opentrok. Ook na een waarschuwing bleef hij doorgaan waarna hij op de Wheem werd aangehouden en een proces-verbaal kreeg. (05-165847)

Man aangehouden na mishandeling
HOOGEVEEN - Vannacht werd een 38-jarige man uit Hoogeveen aangehouden achter zijn woning aan de Kometenlaan. In de woning had hij vernielingen aangericht en een 51-jarige bezoeker in het gezicht geslagen. De man bekende de mishandeling, hij verklaarde onder invloed van alcohol gehandeld te hebben (05-165851)

Politie houdt agressieve man aan
MEPPEL - Vannacht werd een 35-jarige man uit Meppel aangehouden. De man sloeg een ruit in bij een kapperszaak aan het Prinsenplein en een autoruit van een daar geparkeerde auto. De man was kwaad omdat hij een horecagelegenheid niet in mocht wegens een ontzegging daar. Tijdens de rit naar het bureau beschadigde man de politieauto en bedreigde hij de politiemensen. Hij ontkende de vernielingen en bekende de bedreigingen. (05-165805)

Agenten gebruiken pepperspray bij aanhouding
ASSEN - Vannacht werd een 33-jarige man uit Smilde aangehouden na een vechtpartij aan de Brinkstraat. Daarbij gebruikten agenten pepperspray omdat de man zich verzette tegen zijn aanhouding. Hij had een 35-jarige man uit Apeldoorn mishandeld bij een horecagelegenheid aan de Brinkstraat. (05-165845)

MEPPEL - Zaterdagavond werd pepperspray gebruikt bij de aanhouding van een 50-jarige bewoner aan het Klaverveld. De man had twee ruiten bij zijn buurman ingegooid en hem met een mes bedreigd. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding waarop de agenten pepperspray gebruikten. De man verklaarde later onder invloed van alcohol gehandeld te hebben (05-165747)

Auto's in brand
COEVORDEN - Vannacht brandden twee auto's uit die aan de van Toutenburglaan geparkeerd stonden. Twee andere auto's werden door het vuur beschadigd. De brandweer bluste de brand, de oorzaak is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (05-165852)

Jongen met centrumverbod aangehouden
HOOGEVEEN - Vannacht werd een 18-jarige jongen uit Meppel aangehouden op een terras aan de Grote Kerkstraat. Eerder die nacht was hij nabij het centrum door agenten al gewaarschuwd en gewezen op zijn centrumverbod. Toen hij later die nacht op een terras werd aangetroffen werd hij aangehouden en kreeg hij een proces-verbaal.

Bert Peters, 0653 - 238059, verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Daarna verzorgt Ramona Venema de persvoorlichting, 0592 - 361268.