Politieberichten zondag

's-Hertogenbosch 31-07-2005 - .

WINKELDIEFSTALLEN

's-Hertogenbosch

- Zaterdagmiddag is in een winkel aan de Markt een 23 vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De vrouw werd betrapt bij het wegnemen van flessen parfum met een totale waarde van 185 euro. De vrouw is door de politie overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat zij nog twee nieuwe spijkerbroeken in haar tas had zitten. Ook deze broeken van 40 euro per stuk, bleken van diefstal afkomstig.

In een winkel aan de Helftheuvelpassage is zaterdagmiddag een 27 jarige in Osse verblijvende vrouw aangehouden. Zij had 8 pakken koffie met een totale waarde van 33 euro weggenomen.

Een 48 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch zag zaterdagmiddag kans om uit een winkel aan het Stationsplein 4 riemen, een bloemenvaas en een fruitschaal weg te nemen. De vrouw kon door een beveiligingsmedewerker worden aangehouden en is overgedragen aan de politie.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch

- Zaterdagavond is een 48 jarige inwoner van Heesch aangehouden. De man had op het Hinthamereinde zijn 36 jarige vrouw geslagen. De vrouw is van angst een horecabedrijf ingelopen en sloot zich op in een toilet. De man is inverzekering gesteld.

DRONKEN TEGEN LANTAARN

's-Hertogenbosch

- Zaterdagavond botste een 20 jarige Bosschenaar op de Bruistensingel met zijn bromfiets tegen een lantaarnpaal. Getuigen die de politie waarschuwden verklaarden dat er nog iemand achterop de bromfiets had gezeten die vermoedelijk gewond was geraakt. Toen de politie op de plaats van het ongeval kwam waren zowel de bestuurder als de passagier al weg. De bestuurder werd in de nabijheid aangetroffen met aan de hand zijn kapotte bromfiets. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en is aangehouden. De identiteit van de passagier is onbekend gebleven.

RIJBEWIJS VAN DRONKEN BESTUURDER INGENOMEN

's-Hertogenbosch

- De politie heeft zaterdagavond op de Zuiderparkweg in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch, een 37 jarige automobilist aangehouden. De man bleek veel te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

NIET TERUG GEKEERD VAN VERLOF

's-Hertogensbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag is in een woning in Rosmalen een 25 jarige man aangehouden. Hij was op 27 juli niet teruggekeerd van verlof uit de gevangenis in Grave. Het was de politie bekend dat de man zou rondrijden in een personenauto die op 29 juli in de regio Brabant Zuid-Oost was verduisterd. De politie vond de betreffende auto in Rosmalen en stelde vervolgens een onderzoek in naar de mogelijke verblijfplaats van de man. Hij bleek in de woning van zijn moeder te zitten. De auto is veilig gesteld.

VERNIELING

Drunen

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Joost van den Vondellaan in zijn woonplaats Drunen een 21 jarige man aangehouden op verdenking van vernieling. Getuigen melden dat enkele jongeren op de Grotestraat vernielingen zouden plegen. Agenten troffen een geparkeerde auto aan en zagen op een zijruit een voetafdruk staan. In de Joost van den Vondellaan liepen twee mannen die voldeden aan het van de getuigen opgekregen signalement. Het profiel van de voetzool van de 21 jarige kwam overeen met dat op de autoruit. Beiden zijn vervolgens aangehouden. Toen bleek dat alleen de 21 jarige vernielingen had aangericht is de ander onmiddellijk in vrijheid gesteld. Onderzoek leerde dat er in de Grotestraat van een winkelpand een zestal ruitjes vernield waren, dat er een deuk in een reclamezuil was getrapt en dat er diverse tuinpaaltjes uit de grond getrokken waren. De verdachte is in afwachting van zijn verhoor ingesloten.

MISHANDELING

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag is in een horecagelegenheid aan de Torenstraat een 19 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch mishandeld door een 22 jarige plaatsgenoot. De verdachte gedroeg zich handtastelijk en opdringerig ten opzichte van enkele vrouwelijke bezoekers. Toen de 19 jarige daar wat van zei moest hij dat bekopen met een stevige vuistslag in het gezicht. Hij liep daarbij drie afgebroken tanden op, een dikke neus met diverse scheurtje en een stevige hoofdpijn. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. ij De verdachte is door beveiligingsmedewerkers onmiddellijk in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie.

BELETTEN BELEMMEREN POLITIEWERK

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Parade vier personen aangehouden. De politie die was belast met het toezicht op de openbare orde tijdens het uitgaansleven zag dat een 22 jarige Bosschenaar ruzie zocht en met een onbekende man in gevecht raakte. De Bosschenaar werd onmiddellijk aangehouden. Een 19 jarige vrouw en twee mannen van 23 uit 's-Hertogenbosch begonnen zich daarop met deze aanhouding te bemoeien. Zij probeerden de aangehouden verdachte te ontzetten De politie kreeg hulp van een aantal portiers waardoor het viertal alsnog kon worden ingerekend. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

MOTORRIJDER GEWOND NAAR ZIEKENHUIS

's-Hertogenbosch

- Dat haastige spoed zelden goed is ondervond een 43 jarige Rosmalense motorrijder zaterdagnamiddag toen hij vanwege de dreigende regenval snel naar huis wilde rijden. Hij reed met hoge snelheid komende vanuit de richting Sint Michielsgestel de oprit naar de Rijksweg A2 op maar verloor vervolgens de macht over het stuur. Hij kwam in aanraking met de vangrail en kon zijn motorfiets niet meer corrigeren. De Rosmalenaar is vervolgens over de vangrail gevlogen en kwam aan de andere kant in de berm tot stilstand. Hij is met vier gebroken ribben, diverse kneuzingen en een open gescheurde enkel overgebracht naar het ziekenhuis

AUTO IN BRAND NA DIEFSTAL AUTORADIO

's-Hertogenbosch

- In de nacht van zaterdag op zondag is er brand gesticht in een aan de Van der Weeghensingel geparkeerde personenauto. Er was een ruitje ingeslagen waarna men het interieur in brand stak. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De gewaarschuwde eigenaar stelde vast dat zijn autoradio was gestolen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Boxtel

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Van Hugenpothstraat in zijn woonplaats Boxtel een 23 jarige automobilist betrapt op het rijden terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 4 uur.

HUISELIJK GEWELD

Uden

- Zaterdagavond is in haar woning in Uden een 63 jarige vrouw aangehouden. Zij wordt er van verdacht haar vriend met een hamer op het hoofd geslagen te hebben. De hoofdwond van de man is door de huisarts gehecht.

BEDREIGING

Loosbroek

- In de nacht van zaterdag op zondag is op de Dorpsstraat in Loosbroek een 16 jarige jongen uit Schijndel aangehouden. Hij was omdat hij ruzie had gekregen in het uitgaanscentrum buiten gezet. Hij weigerde vervolgens te vertrekken en dreigde twee beveiligingsmedewerkers om hen kapot te zullen steken.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Berghem

- Zaterdagavond is van een 20 jarige automobilist uit Berghem het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 110 kilometer per uur over de Schaijkseweg waar een snelheidslimiet geldt van 60 kilometer per uur.

AUTORUITEN VERNIELD

Oeffelt
/ Beers - In de nacht van zaterdag op zondag zijn van een nog onbekend aantal in Oeffelt en Beers geparkeerd staande personenauto's ruiten ingegooid. De vernielingen zijn aangericht door het slaan of gooien met stenen. Van de daders ontbreekt elk spoor.
De politie heeft zondagmorgen diverse aangiftes opgenomen van vernielingen aan de Lietingsestraat, de Beatrixstraat, de Willem Alexanderstraat eb de Schoolstraat in Oeffelt en de Jan van Daalstraat in Beers.De politie wil graag in contact komen met getuigen die in de betreffende nacht in of in de omgeving van de genoemde straten iets hebben gehoord of gezien dat in verband kan worden gebracht met deze vernielingen. Tel.0900-8844