Politie Twente

Dance event Dominator

Politie kijkt terug op geslaagde dag

Enschede

Zaterdag 30 juli werd op het Rutbeek in Enschede van 11.00 tot 23.00 uur het dance-event Dominator gehouden. Het evenement werd door ruim 11.000 bezoekers bezocht. De dag verliep in een gemoedelijke sfeer. De politie kijkt tevreden terug op een goed verloop van het evenement.

Inzet

Gezien de grootschaligheid van het evenement en de ervaring van andere korpsen, had de politie Twente gedurende de dag 120 agenten paraat. Daarnaast was er ondersteuning van de KLPD (drugshond en spoorwegpolitie), Douane (drugshond), Duitse collega's (drugshond en 6 personen toezicht), de Marechaussee (4 personen toezicht), parketpolitie en collega's uit Drenthe. Ook had de organisatie zelf een team van 60 beveiligingsmedewerkers ingezet.

Strenge controle op drugsbezit

Gedurende de dag is zeer streng gecontroleerd op drugsbezit. In totaal werden 48 personen aangehouden in verband met drugsbezit. Behalve aanhoudingen werd een grote hoeveelheid drugs na controle ingeleverd. In totaal ruim 2,5 kilogram.

Openbare orde

Qua openbare orde verliep het event prima. Er deden zich nauwelijks incidenten voor. Er waren in totaal 5 aanhoudingen die betroffen belediging, openlijke geweldpleging en één mishandeling. Ook de verkeersafwikkeling leverde nauwelijks problemen op. De organisatie had van te voren combivervoer geregeld, wat een goed verloop van het komend en vertrekkend verkeer met zich mee bracht.

Voetbalwedstrijd

Behalve de Dominator was er ook een voetbalwedstrijd FC-Twente-Hannover in het Arke stadion. Ook daar waren zo'n 11.000 bezoekers. Er deden zich geen ongeregeldheden voor. Eén persoon, een 20-jarige man uit Hannover, werd aangehouden op verdenking van schieten met en het in bezit hebben van een vuurwerkpistool.

Geluidsoverlast

Bij de politie Twente kwamen ruim 200 telefoontjes binnen van geluidsoverlast. De afdeling Milieu van de gemeente Enschede heeft gedurende het event meerdere metingen verricht. Hieruit bleek dat de norm die in de vergunning was vastgesteld niet is overschreden.

(05-097366)


---- --
Persberichten Politie Twente zaterdag 30 juli 2005

Tanja Rijsman: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Bestuurder ziet auto over het hoofd met botsing tot gevolg

Almelo

Vrijdag 19 juli omstreeks 9.45 uur vindt aan de Berkelstraat in Almelo een aanrijding plaats. Een 20-jarige bestuurster uit Ootmarsum wil haar auto een parkeerhaven uitrijden. Zij ziet daarbij een auto die komt aanrijden over het hoofd. De 42-jarige bestuurster uit Almelo probeert nog uit te wijken, maar kan een aanrijding niet meer voorkomen. De 20-jarige vrouw uit Ootmarsum is per ambulance voor onderzoek naar het Twenteborg ziekenhuis gebracht. De 42-jarige bestuurster bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn afgesleept. (05-096581)

Aanrijding met letsel

Autobestuurder verleent geen voorrang; motorrijder gewond

Wierden

Vrijdag 29 juli omstreeks 13.00 uur vindt op de kruising Nijverdalsestraat, Vossenbosweg in Wierden een aanrijding plaats. Een 66-jarige bestuurder uit Vroomshoop verleent met z'n auto geen voorrang aan een, voor hem van rechts komende 37-jarige motorrijder uit Enter. De motorrijder komt ten val en raakt gewond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (05-096708)

Aanrijding met letsel

Bestuurder verleent geen voorrang en raakt gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Vrijdag 29 juli omstreeks 17.55 uur vindt op de kruising Goorstestraat, Heetpasweg, Rietmolenweg in Haaksbergen een aanrijding plaats. Een 45-jarige bestuurster uit Neede rijdt over de Goorsestraat. Op het kruispunt wil zij linksaf, maar verleent daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende 24-jarige autobestuurder uit Haaksbergen. Hierdoor ontstaat een aanrijding. De 45-jarige vrouw raakt door het ongeval bekneld en is door de brandweer uit de auto bevrijd. Daarna is ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 24-jarige man bleef ongedeerd. Door het ongeval was vanaf 18.00 tot 19.45 uur de Goorsestraat afgesloten voor verkeer. (05-0986891)

Bedreiging

Agenten bedreigd met HIV-besmetting; verdachte vernieling ruit aangehouden

Almelo

Vrijdag 29 juli omstreeks 15.30 uur vindt aan de Ootmarsumsestraat in Almelo een vernieling plaats. Een 27-jarige Almeloër vernielt bij een horecabedrijf een ruit en gaat er na de vernieling vandoor. Even later kunnen agenten de 27-jarige verdachte aanhouden. De man wordt erg recalcitrant. Hij is bij de vernieling gewond geraakt en dreigt de agenten met HIV-besmetting. Een van de agenten komt bij de aanhouding in contact met het bloed van de verdachte. Onderzoek in het ziekenhuis wijst uit dat de verdachte niet HIV-besmet is. De man is meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. (05-096768)

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder aangehouden na veroorzaken aanrijding

Almelo

Vrijdag 29 juli omstreeks 17.00 uur houdt de politie een 22-jarige Almeloër aan. De man heeft eerder op de middag een aanrijding veroorzaakt en is daarna doorgereden. De aanrijding vond plaats aan de Schoolstraat. De 22-jarige wilde op de schoolstraat zijn voertuig keren en reed tijdens het achteruitrijden tegen een geparkeerde auto. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-096836)

Rijden onder invloed

Bestuurder zonder rijbewijs onder invloed aangehouden

Diepenheim

Vrijdag 29 juli omstreeks 22.20 uur houdt de politie aan de Nijhofweg in Diepenheim een 31-jarige bestuurder van een personenauto staande. De man, afkomstig uit Huizen blijkt onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,4 promille uit. Ook blijkt dat de man niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-096952)

Rijden onder invloed

Bromfietser zonder helm aangehouden wegens rijden onder invloed

Almelo

Zaterdag 30 juli omstreeks 00.30 uur houdt de politie aan de Grotestraat in Almelo een 29-jarige bromfietser staande. De man, afkomstig uit Geesteren, rijdt zonder helm. Dan blijkt dat hij onder invloed is van alcohol. Hij is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,3 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-096991)

Rijden onder invloed

Bestuurder rijdt tegen hekje

Enschede

Zaterdag 30 juli omstreeks 4.40 uur houdt de politie aan de Dennenweg in Enschede een 19-jarige bestuurder van een personenauto aan. De man, afkomstig uit Enschede is tegen een hekje gereden. De blaastest wijst uit dat hij onder invloed is van alcohol. Hij is voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,3 promille uit. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-0970040)


---- --