Politie Zuid-Holland-Zuid

31/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

31-07-2005 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Krommedijk in Dordrecht hebben agenten een 23-jarige autobestuurder uit Dordrecht aangehouden. De man reed daar op zaterdag 30 juli 2005 rond 04.20 uur. Hij had een te hoog alcoholpromillage en moest hiervoor zijn rijbewijs inleveren.
DORDRECHT Agenten hebben op de rijksweg A16 bij Dordrecht een 29-jarige automobilist uit Breda gecontroleerd. Hieruit bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had. De politiemensen hielden hem hiervoor op zondag 31 juli 2005 rond 04.50 uur aan. ZWIJNDRECHT Een rijverbod van een uur heeft een 24-jarige automobiliste uit Zwijndrecht gehad. Zij reed op zondag 31 juli 2005 rond 00.30 uur over de Kerkweg in Zwijndrecht. De blaastest wees het te hoge alcoholpromillage uit.

STRAF
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Dordrecht zit een nog openstaande straf van 165 dagen uit. Een agent kwam de man eerder vorige week tegen in Dordrecht en maakte de afspraak dat hij zich op vrijdagmorgen 29 juli 2005 zou melden voor het uitzitten van de straf. Dat deed de 43-jarige niet. Op vrijdag kwam de agent weer de man tegen en vroeg waarom hij zich niet aan de afspraak had gehouden. De 43-jarige vertelde dat hij zich had verslapen. Maar in de middag stond de 43-jarige met zijn tas vol spullen bij het bureau en is ingesloten.

BELEDIGING
DORDRECHT Een politieman heeft een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden voor belediging. De agent controleerde de verdachte op vrijdagmiddag 29 juli 2005. Hij reed op zijn brommer over de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht over een deel waar dat niet mag. Op het bureau bleek dat de brommer te snel kon. Daarom nam de politieman de brommer in beslag. Op dat moment beledigde de verdachte hem.

WASDROGER
DORDRECHT Een wasdroger heeft korte tijd in brand gestaan. De brandweer had het vuur snel onder controle. De droger stond op de zolder van een woning aan het Aletta Jacobs-erf in Dordrecht. De melding van de brand kwam binnen op vrijdagmiddag 29 juli 2005.

BEDREIGING
DORDRECHT Voor bedreiging hebben agenten een 56-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dat gebeurde op vrijdagavond 29 juli 2005 op de Maasstraat in Dordrecht. De verdachte viel daar zijn 53-jarige bijna ex-vrouw en familie van haar lastig. De man uitte bedreigingen. Politiemensen namen hem mee naar het bureau.

WEER IN DE FOUT
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht die pas twee dagen vrij was zit weer in de cel. De verdachte probeerde op zaterdag 30 juli 2005 omstreeks 01.00 uur een auto te stelen die stond op de Tak van Poortvlietstraat in Dordrecht. Vrij kort na de melding zagen agenten de verdachte die wegliep. Onderweg gooide hij wat weg. Dat bleken twee messen te zijn. Politiemensen reden de 26-jarige klem en hielden hem aan.

GELEEND
DORDRECHT Agenten hebben op de Nassauweg in Dordrecht een 45-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij reed daar op zaterdagavond 30 juli 2005 op een naar later bleek gestolen fiets. De verdachte vertelde dat hij de fiets van iemand had geleend omdat de zijne gestolen was.

BESCHADIGD
DORDRECHT Agenten hebben twee jongens van 11 en 15 jaar uit Dordrecht meegenomen naar het bureau. De politiemensen zagen dat de twee op zaterdagavond 30 juli 2005 voelden aan autoportieren. Dat gebeurde op de Jozef Israëlsstraat in Dordrecht. Na onderzoek bleek dat erbij een auto een slot beschadigd was.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Een politieman heeft met hulp van een geleende fiets een verdachte van winkeldiefstal aangehouden. De 33-jarige man uit Dordrecht nam op zondagmiddag 31 juli 2005 een paar sandalen mee uit een winkel op de Voorstraat in Dordrecht. Hij betaalde niet. Men merkte de diefstal en de verdachte gaf de schoenen terug. Hij wachtte niet op de politie en verliet de winkel. Nadat de 33-jarige buiten politiemensen zag rende hij weg. Een politieman vroeg aan iemand een fiets en reed achter de 33-jarige aan. De aanhouding gebeurde op het Bethlehemplein.

AUTOBRAND
ZWIJNDRECHT Een auto is uitgebrand. De auto stond op zaterdagavond 30 juli 2005 in een garage aan het Hoveniersplein in Zwijndrecht. Een 46-jarige man uit Rotterdam was bezig met laswerk aan de onderkant van het voertuig. Plotseling merkte hij een rooklucht uit het interieur van de auto. Hij deed direct de brug naar beneden waar de wagen opstond. Een 18-jarige man uit Rotterdam begon met bluswerk en de brandweer verrichtte nabluswerk.