Politie Zuid-Holland-Zuid

31/07 Hoeksche Waard

31-07-2005 - Persberichten District III

ALCOHOL
ZUID-BEIJERLAND De politie heeft het rijbewijs van een 29-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland ingevorderd. Agenten hielden haar op zondag 31 juli 2005 rond 02.00 uur aan op de Dorpsstraat in Zuid-Beijerland. Ze wilde daar haar auto keren maar deze kwam in de berm terecht en kon niet meer op de weg komen. Uit de blaastest bleek dat de vrouw een te hoog alcoholpromillage had.

GEVALLEN
OUD-BEIJERLAND Een 90-jarige man uit Oud-Beijerland is van zijn fiets gevallen. Hij liep hierbij letsel op aan zijn hoofd en arm. Een ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam. De man fietste op vrijdagavond 29 juli 2005 over de W. van Vlietstraat in Oud-Beijerland. Bij de kruising met de Zinkweg wilde hij vanaf het fietspad oversteken. Waarschijnlijk nam het slachtoffer de bocht te kort en viel.

AUTO WEG NA INBRAAK
OUD-BEIJERLAND Een auto is na een woninginbraak gestolen. De 34-jarige bewoonster schrok op zaterdagmorgen 30 juli 2005 iets voor 06.00 uur wakker. Toen ze naar buiten keek zag ze dat de auto de straat uitreed. Het gaat om een zwarte BMW X5 met het kenteken 28-HP-PJ. De diefstal gebeurde in de Leharstraat in Oud-Beijerland en de verdachte nam de autosleutels mee die binnen in de woning lagen.

BRAND
OUD-BEIJERLAND Een brand heeft zware schade veroorzaakt aan een woning op de Oostdijk in Oud-Beijerland. De keuken liep nog de minste schade op. Vermoedelijk begon de brand in de woonkamer. De technische recherche stelt een onderzoek in. Het vuur ontstond op zaterdagmorgen 30 juli 2005. De 39-jarige bewoonster sprong samen met haar vriend uit het raam van de slaapkamer naar beneden. De twee raakten niet gewond.

BANKPASJES
WESTMAAS Na een behoorlijke hardloopachtervolging hebben politiemensen een 19-jarige jongen uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit s-Gravenhage aangehouden. Zij probeerden op vrijdag 29 juli 2005 met een vervalst paspoort bij het postkantoor aan de Breestraat in Westmaas post van iemand op te halen. De post bestond uit bankpasjes. Nadat de twee het postkantoor uitliepen probeerden agenten over te gaan tot aanhouding. Dat lukte bij de vrouw maar de man rende hard weg. Zijn aanhouding gebeurde bij de Provincialeweg.