Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (31/07)

TILBURG, 31 juli 2005

Politie arresteert man na huiselijk geweld
TILBURG: De politie hield vrijdag 29 juli rond 17.30 uur in een woning in de wijk Hasselt een 36-jarige Tilburger aan op verdenking van het mishandelen van zijn 21-jarige Tilburgse vriendin. De verdachte heeft zijn vriendin in haar gezicht geslagen. Tijdens het onderzoek stuitte de politie tevens op een gestolen fiets in de schuur van de verdachte. Deze fiets bleek een paar dagen eerder in Tilburg te zijn ontvreemd. De politie heeft de fiets teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man opgepakt voor vernieling en bedreiging
TILBURG: Een 60-jarige Tilburger is op vrijdag 29 juli om 19.45 uur op het Korvelplein aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. De dronken man vernielde een raam van zijn 27-jarige buurvrouw en bedreigde haar 30-jarige vriend met een stuk hout. Die had de verdachte enkele dagen eerder aangesproken omdat hij regelmatig binnenkeek in de woning van zijn vriendin. De verdachte is zaterdagochtend in vrijheid gesteld.

Dronken automobilist
TILBURG: In de nacht van vrijdag 29 juli op zaterdag 30 juli hield de politie omstreeks 03.00 uur op de Spoorlaan een 27-jarige automobilist uit Waalwijk aan voor het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan voor diefstal vlag
TILBURG: In de nacht van vrijdag 29 juli op zaterdag 30 juli zagen surveillerende agenten op de Heuvelring een man lopen met een Palmvlag onder zijn jas. Toen zij hem aanspraken, bleek dat de man de vlag had gestolen bij een horecagelegenheid op de Heuvelring. De agenten hebben de 31-jarige Tilburger daarop aangehouden voor diefstal. De vlag is door de politie teruggeven aan de eigenaar.

Automobilist bekneld
UDENHOUT: Zaterdag 30 juli kreeg de politie rond 02.00 uur melding van een ongeval op de Houtsestraat. Ter plaatse troffen agenten tegen een boom een auto aan met een 21-jarige man uit Udenhout. Het slachtoffer zat bekneld maar was wel aanspreekbaar. De Udenhouter is door de brandweer bevrijd en met een ambulance overgebracht naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis. Omstreeks 04.30 uur was zijn toestand stabiel.

Politie pakt man (30) op na onenigheid in café
TILBURG: Een 30-jarige Tilburger is zaterdag 30 juli om 01.10 uur op de Korvelseweg aangehouden door de politie. De man wordt ervan verdacht dat hij in een horecagelegenheid een 29-jarige plaatsgenoot met een bierfles zou hebben geslagen. Het slachtoffer verklaarde dat hij zonder aanleiding was geslagen terwijl hij aan het dansen was.

Ruzie tussen bejaarde mannen
TILBURG: Vrijdag 29 juli rond 18.30 uur hielden agenten in de Hart van Brabantlaan een 70-jarige man aan op verdenking van mishandeling. De man zou zijn 79-jarige buurman in het gezicht hebben geslagen. Deze had een bebloede neus en een kapotte bril. De verdachte ontkende hier iets mee te maken hebben. Omdat er geen getuigen waren, heeft de politie in verband met gebrek aan wettig bewijs een sepot opgemaakt.

Vrouw steelt MP3-spelers
TILBURG: Medewerkers van een supermarkt aan het Transvaalplein hielden zaterdagmiddag 30 juli een 30-jarige vrouw uit Tilburg aan. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij enkele MP3-spelers had gestolen. De politie heeft de vrouw aangehouden en aangifte opgenomen.

Politie betrapt inbrekers bij hennepkwekerij
TILBURG: Zondag 31 juli kreeg de politie omstreeks 05.15 uur de melding dat er twee mannen zouden zitten op het dak van een bedrijf op het Voltcomplex aan de Voltstraat. Een politie-eenheid ging onmiddellijk ter plaatse en zag de mannen. Zij maakten zich uit de voeten over het dak. Samen met collegas zetten de agenten het terrein rondom het complex af. Met behulp van een diensthond zijn de verdachten opgespoord en om 05.38 uur aangehouden in de Groenstraat. Het gaat om een 23-jarige Tilburger en een 27-jarige man uit Hilvarenbeek. Zij zijn in verzekering gesteld.
Toen de politie het dak van het pand onderzocht, bleek er een gat te zitten waardoor henneplucht naar buiten kwam. In het pand troffen agenten een hennepkwekerij aan. De elektriciteitsdraden bleken naar een naastgelegen pand te lopen, waar eveneens een hennepkwekerij werd gevonden. De bewoonster van dat pand, een 34-jarige vrouw, is om 09.00 uur aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Openstaande boete
TILBURG: Zaterdagmiddag 30 juli zagen agenten tijdens hun surveillance op de Bredaseweg een personenauto rijden die aan de linkerzijde geen verlichting ha. Bij controle bleek dat de bestuurster, een 34-jarige vrouw uit Tilburg, nog een boete had openstaan. Zij is meegenomen naar het bureau, waar het verschuldigde bedrag is voldaan.

Jongen (14) steelt ijsjes
TILBURG: Op zaterdag 30 juli om 17.20 uur heeft de politie op het Paletplein een 14-jarige jongen aangehouden voor diefstal. De jongen liep in een supermarkt en pakte een pak ijsjes uit de vriezer, stopte deze onder zijn shirt en passeerde de kassa zonder de ijsjes af te rekenen.

Ober pakt dief
TILBURG: Een 20-jarige man uit Langeweg is zaterdag 30 juli om 23.40 uur op de Heuvelring aangehouden voor diefstal. De verdachte had een potje geld van het dienblad gepakt van een ober en was weggerend. De ober, een medewerker van een horecagelegenheid op de Heuvelring, wist hem in de kraag te vatten en droeg de verdachte over aan de politie.

Man (23) steelt Breezer
TILBURG: Een medewerker van een horecagelegenheid aan het Piusplein zag in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 juli dat een man een Breezer uit de koelkast pakte zonder daarvoor te betalen. De politie heeft de 23-jarige man uit Broekhuizen om 03.35 uur aangehouden voor diefstal.

Politie arresteert dronken automobilisten
TILBURG: Op de Zwartvenseweg hield de politie zondag 30 juli om 04.20 uur een 28-jarige man uit Tilburg aan voor het rijden onder invloed. De man was de agenten opgevallen omdat hij enigszins slingerend over de weg reed. De man kreeg een rijverbod van 3 uur. Enkele uren later arresteerde de politie op de Generaal de Wetstraat een 30-jarige man uit Alkmaar. Ook hij bestuurde zijn auto onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van 2 uur

Auteur: Connie Polak