Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 31 juli

Alkmaar 31-07-2005 - 15.00 uur

Tas met videoapparatuur gestolen

Castricum, zaterdag 30 juli 2005.

Zaterdagmiddag werd aangifte gedaan van de diefstal van een videotas. Dit gebeurde bij een kledingwinkel aan de Geesterduin. De eigenaar had de buggy, met daarin de tas even buiten de winkel had gezet. Toen hij kort daarna terug kwam bleek de tas te zijn verdwenen. In de tas zaten een videocamera, een digitaal fototoestel, een laptop computer en een aantal accus van de verschillende apparaten.

Fietser gewond na aanrijding

Anna Paulowna, zaterdag 30 juli 2005.

Zaterdagmiddag raakte een 26-jarige man uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Balgweg. De man reed op zijn fiets over genoemde weg toen de bestuurster van een personenauto, een 43-jarige vrouw uit Heiloo, plotseling vanuit stilstand achteruit tegen de fietser aan reed. Hierbij raakte de laatstgenoemde gewond aan zijn hoofd en nek. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Auto over de kop, twee gewonden

Schagen, zaterdag 30 juli 2005.

Zaterdagmiddag raakten twee inzittende van een personenauto gewond bij een eenzijdig ongeval. De slachtoffers zijn een 18-jarige jongen uit Schagerbrug en een andere jongen uit hetzelfde dorp waarvan op dit moment geen leeftijd bekend is. De auto werd bestuurd door een 19-jarige inwoner van Schagerbrug. Zij reden over de Lagedijkerweg. In een bocht remde hij af waarbij volgens de bestuurder de achterwielen van de auto blokkeerden. Hij verloor de macht over het stuur, raakte in een slip en sloeg over de kop. De bestuurder bleef ongedeerd maar de twee inzittenden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Kite-surfer gewond.

Schellinkhout, zaterdag 30 juli 2005.

Zaterdag aan het eind van de middag raakte een 27-jarige inwoner van Nieuwe Niedorp gewond nadat hij tijdens het kite-surfen op het taluud van de Zuiderdijk terecht was gekomen Het slachtoffer werd tijdens het surfen op het IJsselmeer door een windvlag opgetild en tegen dijklichaam geslagen. Hij is met letsel aan zijn heup/bekken overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Aanhoudingen na plegen huiselijk geweld.

Alkmaar, zaterdag 30 juli 2005.

Zaterdagvond werd een 40-jarige Poolse man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin. De man had kort daarvoor de vrouw een aantal keren in het gezicht geslagen. Zij raakte hierbij gewond aan haar hoofd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Medemblik, zaterdag 30 juli 2005.

Zaterdagavond werd een 28-jarige man uit Medemblik aangehouden bij zijn woning aan de Landswerf. De man had kort daarvoor een vriendin van hem, een 38-jarige vrouw uit Beverwijk, mishandeld. Dit gebeurde in de woning van de verdachte. De vrouw wist te ontkomen en de politie te bellen. Toen deze bij de woning van de verdachte kwamen probeerde deze zich aan zijn aanhouding te ontrekken door weg te vluchten maar na een korte achtervolging kon hij alsnog worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Dronken fietser aangehouden na belediging agenten

Den Helder, zondag 31 juli 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag, kort na middernacht werd een 17-jarige jongen uit Den Helder aangehouden op de Bremstraat. De jongen reed op zijn fiets over genoemde straat en beledigde in het voorbij fietsen twee agenten. Toen de verdachten hierop werd aangehouden bleek dat hij de nodige alcohol had gedronken. Hij blies 650 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Naast een bekeuring voor de belediging werd hij ook bekeurd voor het onder invloed van alcohol besturen van een fiets. De jongen is na zijn verhoor, in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol.

Slootdorp, zondag 31 juli 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Kolhorn aangehouden op de Waardweg. Het bleek dat de man de nodige alcohol had genuttigd. Hij blies 675 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Normaliter betekent een zon hoog alcoholgebruik dat het rijbewijs wordt ingevorderd. Dat bleek in dit geval niet mogelijk omdat de bestuurder niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs.

Hoorn, zondag 31 juli 2005.

Op de Grevelingenweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige inwoner van Hoorn aangehouden. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 545 ug/l., 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Vrouw aangehouden na beledigen agenten

Hoorn, zondag 31 juli 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 25-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden op de Roode Steen. Surveillerende agenten gaven de vrouw een bekeuring omdat zij alcohol gebruikte op de openbare weg. De vrouw was kort daarvoor door de agenten gewaarschuwd dat niet te doen. Tijdens de afhandeling van de bekeuring uitte de vrouw verschillende beledigingen in de richting van de agenten waarop zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Jongen aangehouden na plegen van mishandeling.

Schagen, zondag 31 juli 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 20-jarige jongen uit Haarlem aangehouden op de Loet. De jongen had kort daarvoor een 21-jarige vrouw uit Castricum mishandeld. Het slachtoffer passeerde door een groep jongens waar de verdachte deel van uitmaakte, toen vanuit de groep een aantal seksistische opmerkingen werden geplaatst. Daarnaast werden nog aantal grove beledigingen in de richting van het slachtoffer geuit. Toen zij hierop kwaad reageerde greep de verdachte de vrouw aan haar waarbij plukken haar uit haar hoofd werden getrokken. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Auto in sloot aangetroffen

Alkmaar, zondag 31 juli 2005.

Zondagmorgen zag een autobestuurder een personenauto in de sloot liggen langs de Martin Luther Kingweg. Vermoedelijk is de bestuurder in een bocht de macht over het stuur verloren en van de weg geraakt. Omdat niet bekend was of de bestuurder en mogelijk passagiers in het water lagen heeft de brandweer een onderzoek ingesteld. Er werden echter geen personen meer aangetroffen. De eigenaar van de auto, een 20-jarige Alkmaarder, verklaarde de auto te hebben uitgeleend aan een vriend waarvan hij niet weet waar hij woont. De auto is door een bergingsbedrijf geborgen. Tot op heden is onbekend gebleven wie er met de auto heeft gereden.

Inbraak bedrijf

Wervershoof, zondag 31 juli 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een bedrijf aan de Nes. Men kwam binnen door het vernielen van een slot in de toegangsdeur. Eenmaal binnen werden een groot aantal haarverzorgingsmiddelen weggenomen. Op dit moment kan nog niet worden aangegeven wat er precies is weggenomen en hoe groot de schade is. In de directe omgeving van het bedrijf ontdekte de politie dat men ook bij een ander bedrijf had geprobeerd om binnen te komen. Hier bleef het echter bij een poging.