Politie Zuid-Holland-Zuid

31/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

31-07-2005 - Persberichten District II

ALCOHOL
ALBLASSERDAM Op de Van Hogendorpweg in Alblasserdam hebben agenten een 34-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij reed daar op zaterdag 30 juli 2005 omstreeks 01.00 uur in een auto. Maar de verdachte had teveel alcohol op. De politie vorderde hiervoor zijn rijbewijs in. ALBLASSERDAM Een 40-jarige bromfietser uit Hoorn heeft een rijverbod van drie uur gehad. Agenten controleerden hem op zaterdagavond 30 juli 2005. De man reed toen over de Van Hogendorpweg in Alblasserdam. Hij had teveel alcohol gedronken.
BLESKENSGRAAF Agenten hebben na een alcoholcontrole een 31-jarige autobestuurder uit Bleskensgraaf aangehouden. Hij reed op zondag 31 juli 2005 rond 01.15 uur over de Zeemansweg in Bleskensgraaf. De verdachte had een te hoog alcoholpromillage.
GORINCHEM Uit de blaastest is naar voren gekomen dat een 35-jarige automobilist uit Gorinchem teveel alcohol op had. Hij reed echter wel in een auto over de M. van Reigersbergenstraat in Gorinchem. Daar hielden agenten hem op zondag 31 juli 2005 rond 04.20 uur aan. HARDINXVELD-GIESSENDAM Een rijverbod van drie uur heeft een 36-jarige automobilist uit Dordrecht gehad. Agenten hielden hem aan op de rijksweg A15 bij Hardinxveld-Giessendam. Dat gebeurde op zondag 31 juli 2005 rond 03.25 uur. De man had teveel alcohol gedronken. LEERDAM Politiemensen hebben op de Provincialeweg-N484 in Leerdam een 22-jarige automobilist uit s-Gravenhage gecontroleerd. Hieruit bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had. De controle gebeurde op zondag 31 juli 2005 omstreeks 03.30 uur.
SLIEDRECHT Een 18-jarige automobilist uit Sliedrecht heeft een rijverbod van vier uur gehad. Agenten zagen hem op vrijdagavond 29 juli 2005 op de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Hij stapte in een auto. Uit de blaastest bleek dat de 18-jarige een te hoog alcoholpromillage had.

GELUIDEN
ALBLASSERDAM Uit een leegstaande flatwoning heeft de politie vier jongens meegenomen naar het bureau. Een vijfde liep weg maar meldde zich later bij de politie. Een bewoonster van de flat aan de Groene Zoom in Alblasserdam belde op zaterdagavond 30 juli 2005 de politie. Ze hoorde geluiden in de leegstaande woning en dacht dat er mensen daar rondliepen. Dat klopte want de agenten vonden de jongeren uit Alblasserdam variërend in de leeftijd tussen de 12 en 15 jaar. Zij kregen alle vijf een bekeuring.

MISHANDELING
GORINCHEM De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling in een supermarkt. Daar stal een man op vrijdagavond 29 juli 2005 twee lege flessen en probeerde met het bonnetje daar geld voor te krijgen. Personeel had de verdachte in de gaten. De man werd boos en sloeg een personeelslid van de winkel aan de Koningin Wilhelminalaan in Gorinchem. Ook schopte hij de vrouw. Verder bedreigde de verdachte een klant die het opnam voor het personeelslid.

TWEE KEER
GORINCHEM Een 31-jarige man uit Tilburg is twee keer voor hetzelfde feit aangehouden. Agenten controleerden de man toen hij op zaterdag 30 juli 2005 omstreeks 02.35 in een auto voer de rijksweg A27 bij Gorinchem reed. Hieruit bleek dat de man een rij-ontzegging heeft. De agenten namen hem mee naar het bureau. Rond 07.45 uur zag een agent weer dat de 31-jarige in zijn auto reed nu over de Bazeldijk in Meerkerk. Voor de tweede keer volgde de aanhouding van de 31-jarige.

ONTSNAPPING MISLUKT
LEERDAM Het is een 37-jarige man uit Leerdam niet gelukt te ontsnappen aan zijn aanhouding. Agenten zagen dat er op zaterdagavond 30 juli 2005 licht brandde in de woning waar de man verbleef. De politie zocht hem nog voor een winkeldiefstal die plaatsvond op 26 juli 2005 bij een winkel op het Europaplein in Leerdam. Politiemensen belden aan bij de woning. Iemand deed de deur open terwijl de verdachte aan de achterkant het huis uitging. Helaas stond daar ook een politieman die hem aanhield. De 37-jarige hield overigens niets over aan zijn diefstal omdat een personeelslid en een getuige hem daar bijna aanhielden en hij daarom de buit weggooide.

DOORGEREDEN
NIEUW-LEKKERLAND- Agenten hebben na onderzoek een 22-jarige man uit Nieuw-Lekkerland aangehouden. De politie onderzocht een aanrijding waarbij de automobilist doorreed. Dat gebeurde op vrijdagavond 29 juli 2005 op de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland. Het 56-jarige slachtoffer uit Nieuw-Lekkerland fietste over de stoep. Opeens reed een auto tegen haar aan. Hierbij zat de vrouw klem tussen de auto en de muur van een supermarkt. De automobilist stopte nog wel maar reed weer snel weg. De politie begon direct een onderzoek en onder andere door hulp van getuigen volgde al snel de aanhouding. De 22-jarige heeft geen rijbewijs en reed in de auto van zijn zus. Deze deed aangifte van joyriding. Het slachtoffer liep door de aanrijding gescheurde enkelbanden op. De politie hoorde ook als verdachte een 18-jarige jongen uit Langerak. Hij zat tijdens de aanrijding als passagier in de auto.

DRONKEN
PAPENDRECHT Op de Lange Tiendweg in Papendrecht hebben agenten een 36-jarige dronken man uit Dordrecht aangehouden. Hij stond daar al tierend en zwaaiend op vrijdagavond 29 juli 2005. De politiemensen reden in een onopvallende auto en de verdachte was eerst nog van plan daar overheen te lopen. Maar in plaats hiervan bracht de 36-jarige de nacht door in een politiecel.