Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (30/31juli)

BERGEN OP ZOOM, 31 juli 2005

Wateroverlast
Naar aanleiding van de hevige regenval vrijdagavond zijn er tientallen meldingen binnengekomen bij brandweer en politie. Vooral in Putte, Bergen op Zoom, Hoogerheide en Roosendaal is een groot aantal straten afgezet.
Aangezien ik hierover dit weekend al veelvuldig over heb gecommuniceerd wil ik het hierbij laten.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed
STEENBERGEN: Een 36-jarige inwoner van Steenbergen is vrijdagavond door de politie aangehouden nadat bleek dat hij teveel had gedronken. De man reed over de Halsterseweg toen hij door de politie werd gecontroleerd. De man heeft een rijverbod van 8 uur gekregen en tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Diefstal of joyriding?
HALSTEREN: De eigenaar van een personenauto deed een aantal weken geleden aangifte van diefstal van zijn autosleutels. De auto stond geparkeerd aan de Konijnenberg toen hij zijn autosleutels in het portierslot had laten zitten. Toen hij tot die conclusie was gekomen bemerkte hij dat zijn sleutels weg waren. De man is op vakantie gegaan en kwam vrijdagavond terug. Diezelfde nacht werd zijn auto van het type V40 kleur groen gestolen. Diezelfde ochtend deed de eigenaar aangifte bij de politie. Iets later die dag werd de eigenaar gebeld door een jongen die vertelde dat hij wist dat zijn auto was weggenomen en dat hij er zelf iets mee te maken zou hebben. Hij vertelde verder dat hij wist waar de eigenaar de auto kon terugvinden. Bij onderzoek door de eigenaar bleek dat zijn auto geparkeerd stond op de parkeerplaats van het gemeentehuis in Halsteren. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de jongen die zichzelf heeft gemeld bij de eigenaar.

Bankstel verkeerd bezorgd
BERGEN OP ZOOM: Twee bezorgers van een woninginrichtingzaak stonden vrijdag vreemd te kijken. Het was de bedoeling dat het tweetal een bankstel moes afleveren bij een pand aan de Koepelstraat. Toen zij daar kwamen riep een tweetal personen dat het bankstel in een café naar binnen moest. De bezorgers voldeden aan deze opdracht en plaatste het bankstel in het café. Even later kwamen de bezorgers tot de ontdekking dat zij het bankstel op het verkeerde adres hadden bezorgd. Toen zij het zitmeubel weer terug wilde halen bleek het café gesloten te zijn. De politie werd hierop in kennis gesteld. Toen zij even later gingen kijken zagen zij in de Koepelstraat een auto rijden met achter uit het laadruim stekend een bankstel! De eigenaar van het café vond dat de grap nu lang genoeg geduurd had en wilde de bank terugbezorgen bij de winkelinrichter. Eind goed al goed!

Politie spreekt van gezellige Krabbefoor
BERGEN OP ZOOM: De politie spreekt van een gezellige Krabbefoor. Vrijdagavond was het wel erg rustig door het slechte weer maar dat maakte zaterdagavond weer goed. Zaterdagavond was namelijk een groot aantal mensen op de been maar het bleef erg gezellig. Een viertal mensen zijn aangehouden voor lichte vergrijpen.

Bloedproef na aanrijding
PUTTE: De politie heeft zaterdagmiddag een 56-jarige inwoner van Kalmthout aangehouden omdat zij teveel had gedronken. Tevens had zij even daarvoor een kleine aanrijding gehad waarbij blikschade was ontstaan. Dat was de reden waarom de politie haar aansprak. Het bleek al snel dat de vrouw had gedronken. Nadat zij op het bureau niet kon voldoen aan controle met het ademanalyseapparaat werd besloten om haar een bloedproef af te nemen. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak in woning Brugstraat (3x)
ROOSENDAAL: Bij een woning aan de Brugstraat werd de voordeur van de woning geforceerd waarna de daders binnen konden komen. Een complete computer werd meegenomen. Op diezelfde manier werd ingebroken in een andere woning in de Brugstraat. Hier is een aantal DVDs en gereedschap meegenomen. Bij een andere woning aan de Brugstraat werd op dezelfde manier ingebroken en is een aantal sieraden meegenomen. Alle inbraken vonden vrijdag overdag plaats.

Inbraak in woning
ROOSENDAAL: Vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Lorentzstraat. Een ruit van de achterdeur is geforceerd waarna de hele woning is doorzocht. Een geldbedrag en een computer is meegenomen.

SPRUNDEL: In een woning aan de BRANDEN is vrijdagnacht ingebroken. De daders forceerde een keukenraampke aan de achterzijde van de woning. Sieraden en geld zijn meegenomen.

HOEVEN: In een woning aan de Scheldelaan is tussen vrijdagavond en zaterdagochtend ingebroken. De daders hebben eerst getracht de voordeur te forceren. Dit lukte niet waardoor zij het via de achterdeur hebben geprobeerd. Dit lukte waarna men het hele huis heeft doorzocht. Het is niet bekend wat er is meegenomen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst