Politie Zaanstreek-waterland


13:13 29-JUL-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Politie houdt oplichters aan

De politie heeft een 17-jarige Amsterdammer en een 20-jarige man uit Krommenie aangehouden die verdacht worden van oplichting van een telefoonwinkel. De verdachten probeerden onder valse voorwendselen abonnementen af te sluiten waarbij een mobiele telefoon cadeau werd gedaan. Bij de eerste poging lukte het om een telefoon te bemachtigen maar toen bij de tweede poging agenten de winkel binnen kwamen gingen de verdachten er vandoor. De telefoon werd in beslag genomen. De Amsterdammer werd al na ruim een uur heengezonden want hem konden geen stafbare handelingen worden verweten. De Krommenieër mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

19:03 29-JUL-05
PURMEREND, SIOUXSTRAAT

Brandweer opent deur met motorzaag

Na een brandmelding in een tehuis, waar brandweer en politie met zwaailichten en sirenes arriveerden, moest de deur opengemaakt worden met een motorzaag. Eerst ging men de deur te lijf met een koevoet maar de deur gaf geen krimp. Eenmaal binnen bleek een pannetje op het vuur te staan wat voor hevige rookontwikkeling zorgde. De bewoonster, die dezelfde dag in de woning was getrokken, was niet thuis.

30-JUL-05
WORMERVEER EN ZAANDAM
Alcoholcontroles
De surveillantenpool van de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Wormerveer en Zaandam alcoholcontroles gehouden. Hierbij werden blaasproeven afgenomen bij 424 bestuurders. 13 personen werden aangehouden voor een alcoholtest aan het bureau waarvan er na de test 11 met een proces-verbaal de deur uitgingen. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

22:22 29-JUL-05
BEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
Gewonden op het fietspad
De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een 17-jarig meisje uit Schermerhorn met haar bromfiets tegen de fiets reed van een 55-jarige man uit Purmerend waardoor beiden gewond raakten. Beiden reden vanuit de richting Schermerhorn in de richting van de Jisperweg over het fietspad. Het was aardedonker en de jongedame op de bromfiets reed tegen de achterzijde van de, vermoedelijk niet van een achterlicht voorziene, fiets. Beide bestuurders werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel van het meisje is niet bekend. De Purmerender heeft vermoedelijk een hersenschudding en snijwonden in het gezicht. De verkeersdienst doet later technisch onderzoek aan beide voertuigen.

10:44 30-JULI-05
ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN
Veelpleger aangehouden
De politie heeft een 46-jarige veelpleger uit Zaandijk ingesloten en in verzekering gesteld na diefstal van koperdraad. Een buitengewoon opsporingsambtenaar van de gemeente hield toezicht op een leegstaand fabriekspand. Op het met hekken en verboden toegangsbordjes afgezette terrein trof de ambtenaar de veelpleger aan terwijl hij bezig was koperen elektriciteitsdraden te verwijderen en van de kunststof mantel te ontdoen.


22:49 30-JUL-05
PURMEREND, RUDOLF GARRELSTRAAT
Politie houdt insluiper aan
De politie heeft op aangeven van buurtbewoners een 39-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die wordt verdacht van insluiping. De man was door een bewoner overlopen toen hij zich in diens woning bevond. Samen met anderen werd de verdachte gevolgd tot de politie ter plaatse was. Na aanhouding bleek dat de man uit de woning een handtas had meegenomen. Een schroevendraaier werd bij de verdachte in beslag genomen en de man is na insluiting in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en onderzoekt of de man bij andere inbraken of insluipingen is betrokken.

23:18 30-JUL-05
LANDSMEER, ROERDOMPSTRAAT
Bewoners houden vernieler aan
Bewoners van de Roerdompstraat hebben een 22-jarige Amsterdammer aangehouden die tegen diverse auto's had getrapt. Nadat de politie de verdachte had overgenomen bleek dat een busje door de trappen deukschade had. De flink aangeschoten Amsterdammer werd ingesloten en de volgende ochtend na verhoor, waarin hij beloofde alle schade te vergoeden, heengezonden.

01:56 31-JUL-05
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG
Politie houdt dronken man aan na vernieling
Een 36-jarige man uit Wormer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van vernieling van een glazen toegangsdeur bij een kantoorgebouw. De man verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en werd na onderzoek door een arts ingesloten. De vernieling werd vastgelegd door bewakingscamera's. Wat de man heeft bewogen tot zijn daad is nog niet bekend.

08:20 31-JUL-05
PURMEREND
Man aangehouden na huiselijk geweld
De politie heeft een 23-jarige Purmerender aangehouden die wordt verdacht van huiselijk geweld. De man zou onder invloed van alcohol zijn vriendin, een 21-jarige Amsterdamse, hebben geslagen en met een bijltje hebben bedreigd. De agenten hebben getuigen gehoord. Het bijltje werd in beslag genomen en de verdachte in verzekering gesteld.

01:14 31-JULI-05
VOLENDAM, ZEESTRAAT
Ruziemakers aangehouden
De politie heeft een 22-jarige vrouw en een 20-jarige man uit Zaandam aangehouden die worden verdacht van vernieling en mishandeling. Beiden waren, volgens een portier van een horecagelegenheid, betrokken bij vernieling van een auto en bij een vechtpartij. Een 20-jarige Volendammer en een 16-jarige Volendamse zijn met onbekende verwondingen naar de eerste hulp van het ziekenhuis gegaan. Wat er precies gebeurd is wordt door de politie nader onderzocht.

03:12 31-JUL-05
ZAANDAM, OOSTZIJDE
Politie houdt man aan na mishandeling vriendin
De politie heeft een 33-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn 24-jarige Amsterdamse vriendin. De man had tijdens een ruzie zijn vriendin op straat geslagen en geschopt. Getuigen waren er tussen gesprongen en toegesnelde agenten hebben de man aangehouden en ingesloten.


03:28 31-JUL-05
ZAANDAM, PEPERSTRAAT
Politie houdt wildplasser aan
Surveillerende agenten hebben een 39-jarige man uit Westknollendam aangehouden die tegen een winkel stond te plassen. De man weigerde zich te legitimeren en was in kennelijke staat van dronkenschap. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en na ontnuchtering in de loop van de ochtend gehoord. Met drie bekeuringen (wildplassen, niet legitimeren en openbare dronkenschap) mocht de Knollendammer het politiebureau verlaten.

22:43 30-JUL-05
BROEK IN WATERLAND, GALGGOUW
Drankrijdster
De politie heeft een 49-jarige vrouw uit Westbeemster aangehouden nadat zij bij controle op alcohol een A-indicatie blies. De vrouw bestuurde een bestelbus en blies aan het bureau meer dan twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Na verhoor werd zij met een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal heengezonden.

04:30 31-JUL-05
MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG
Man aangereden en mishandeld
De politie heeft een aanrijding en mishandeling onderzocht waarbij een onbekende man betrokken was en een 26-jarige man uit De Goorn werd aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat een 23-jarige vrouw uit De Goorn met haar auto werd tegengehouden door een vermoedelijk dronken man die midden op de weg voor de auto ging staan. Toen na claxonneren de man niet weg ging gaf de vrouw gas waardoor de man werd aangereden. Haar passagier en vriend stapte uit en gaf de aangereden man enkele klappen waarna de toegesnelde agenten hem aanhielden. De aangereden en geslagen man heeft zich uit de voeten gemaakt en ook later niet bij de politie gemeld. De verdachte is na het opgeven van een verklaring heengezonden.

04:30 31-JUL-05
PURMEREND, KOGGENLAND
Drankrijder
De politie heeft een 29-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van rijden onder invloed. De man bestuurde een personenwagen en blies op de testapparatuur aan het politiebureau meer dan twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De man werd na verhoor met een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

05:19 31-JUL-05
ZAANDAM, ZUIDDIJK
Politie fouilleert bezoekers café
De politie heeft alle aanwezigen in een horecagelegenheid gefouilleerd op wapens nadat er informatie binnen was gekomen dat er een vuurwapen in het etablissement aanwezig zou zijn. Ongeveer 80 aanwezigen werden gecontroleerd op het hebben van (vuur)wapens. Ook het pand werd onderzocht maar werd niets aangetroffen. Eigenaar en bezoekers werkten goed mee met de agenten en agentes. De eigenaar vermoedt dat een rancuneuze klant de politie op het verkeerde been gezet heeft. Een geparkeerd politievoertuig liep tijdens de actie schade op toen iemand vanuit een auto glaswerk tegen het voertuig gooide. Een onderzoek naar de dader van de vernieling wordt ingesteld.


10:22 31-JUL-05
ASSENDELFT EN WESTZAAN
Vaarsurveillance
De politie heeft zaterdag in de wateren van Westzaan en Assendelft gesurveilleerd. Van de gecontroleerde schippers hadden er drie geen klein vaarbewijs in de snelle motorboot, één gebruikte de dodemansknop niet en er werd één bekeuring voor te snel varen gegeven.


---- --