Politie Zeeland


---


Z-5173-2005 Diefstal met bedreiging, Terneuzen

Bij een winkel in de Vlietstraat in Terneuzen is gistermiddag een diefstal gepleegd waarbij, mogelijk, met een wapen is gedreigd.
Vlak voor sluitingstijd, dus tegen 16.00 uur, was de laatste klant in de winkel. De man had goederen op de toonbank gezet om deze af te rekenen. Hij vroeg of de caissiere nog even naar achteren wilde lopen om wat parfums te halen. Dit deed de caissiere en toen zij terug kwam rekende ze alle goederen af voor de man. Op het moment dat de man moest betalen, bedreigde hij de caissiere met een wapen. Hij vroeg haar om de kassa te openen en deed er een greep in, ook heeft hij de goederen, die hij op de toonbank had gezet, weggenomen. Hierna is de man weggegaan. De politie Zeeland is op zoek naar getuigen. Op het moment dat de man in de winkel kwam, rond 15.50 uur, waren er namelijk nog een zestal klanten in de winkel die de man mogelijk goed gezien hebben, of nog wat meer kunnen vertellen over de man die de diefstal heeft gepleegd. Ook wordt getuigen gevraagd die de man hebben zien weggaan uit de winkel.
Het signalement van de man is het volgende: een blanke man van 50-55 jaar oud. Hij was ongeveer 1.80-1.85 meter lang en droeg een spijkerjas. De man had een soort pet op zijn hoofd met een sjaal aan de achterzijde in de kleuren wit en rood. De man droeg een bril (ouderwets, wat groter model) met getinte glazen. De man had een van zijn broekspijpen in een sok gestopt.
Mensen die de politie behulpzaam kunnen zijn worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Terneuzen, of te bellen met telefoonnummer 0900-8844.
W-5174-2005 Openlijke geweldpleging, Domburg
Vannacht, rond 02.15 uur, zagen twee politieagenten op de Weststraat in Domburg, een vechtpartij ontstaan tussen een zevental personen.
Een jongen, een 19-jarige Drutenaar, werd tegen de grond geslagen door een 24-jarige Arnhemmer. Terwijl hij op de grond lag werd hij in zijn rug en nek getrapt door een compaan van de Arnhemmer, een 43-jarige Arnhemmer. Vervolgens stond de 19-jarige helemaal niet meer op. De 43-jarige Arnhemmer is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 24-jarige Arnhemmer is zichzelf later op de nacht op het politiebureau komen melden. Daar werd ook hij aangehouden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de vechtpartij was dat er over en weer was uitgedaagd door de vechtersbazen, zij waren al eerder op de avond met elkaar op de vuist gegaan. De 19-jarige heeft wat kneuzingen opgelopen en een gezwollen kaak en elleboog. Hij kon, na behandeling, het ziekenhuis weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
De Arnhemmers zijn overgebracht naar het huis van bewaring, na verhoor zijn zij weer in vrijheid gesteld.
Z-5175-2005 Vechtpartij op voetbalveld, gemeente Hulst
Gistermiddag rond 14.55 uur is een 36-jarige man uit Zwijndrecht door de politie aangehouden.
De man zou een scheidsrechter, die hem een rode kaart had gegeven, een kopstoot hebben gegeven. Na behandeling in het ziekenhuis kon het slachtoffer, een 52-jarige Belg uit Burcht, weer huiswaarts keren. Hij liep een wond op zijn wang op en een blauw oog. Tegen de Zwijndrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.
W-5176-2005 Aanrijding, Middelburg
Op de Nieuwlandseweg heeft gistermiddag rond 14.10 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 49-jarige automobilist uit Heenvliet verleende op het kruispunt met de Segeerssingel, geen voorrang aan een 65-jarige Papendrechter die op een voorrangsweg reed. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij alleen materiele schade te betreueren viel.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.