Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (30/31 juli)

BREDA, 31 juli 2005

Zeer rustig horecaweekend
BREDA: De politie spreekt van een erg rustig en gezellig horecaweekend. Vermoedelijk door de regenval was het niet echt druk op straat. De politie schreef een tiental bekeuringen uit voor fout parkeren en hield een aantal verdachten aan voor belemmering van aanhouding en het niet voldoen aan bevel op vordering. Een 52-jarige inwoner van Breda werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij even daarvoor een portier van een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat had bedreigd met een mes. In zijn fouillering trof de politie even later een mes aan en heeft de man daarop aangehouden. Hij is inverzekering gesteld. Een 18-jarige inwoner van Terheijden werd zaterdagnacht aangehouden nadat hij een barjuffrouw van een horecagelegeheid aan de Havermarkt had geslagen. Hierdoor bekwam zij een bloedneus. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Inbraak woning (3x)
BREDA: In een tweetal woningen is ingebroken. In een woning aan de Wingerdstraat konden de daders binnenkomen door een openstaand raampje boven de achterdeur. De hele woning is doorzocht. Een drietal laptops, fototoestel en een videocamera zijn meegenomen. Bij een woning aan de Vriesdongen is ingebroken door op het balkon van de woning te klimmen en het slot van de balkondeur te forceren. Ook hier is de gehele woning doorzocht. Een computer en een dvd speler zijn gestolen. Deze inbraken vonden vrijdag plaats.

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Vanuit een woning aan de Frisostraat is een combiketel losgeschroefd en meegenomen. De daders konden binnenkomen doordat het bovenlichtje boven de voordeur open had gestaan. Via de achterdeur hebben de daders de woning weer verlaten. Deze inbraak had plaats tussen vrijdagavond en zaterdagavond.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
BREDA: De politie heeft een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden nadat hij zich schuldig had gemaakt aan huiselijk geweld. De politie kreeg een anonieme melding binnen van een mishandeling in een woning in de wijk Driesprong. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de vrouw des huizes behoorlijk wat letsel aan haar lichaam had opgelopen. Zij vertelde dat zij zojuist met een pijp was geslagen door haar man. Die verklaarde echter dat hier geen sprake van was. Aangezien de politie het niet vertrouwde is de man aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld ten opzichte van zijn vrouw. Die durfde hiervan geen aangifte te doen. De politie heeft echter de mogelijkheid om ambtshalve te vervolgen. De verdachte is inverzekering gesteld.

Politie houdt verdachte woninginbraak aan
LANGEWEG: Een zeer oplettende getuige heeft de politie zaterdagochtend vroeg erg goed geholpen. De getuige had gezien dat een aantal personen een inbraak hadden gepleegd in een woning aan de Mauritiusstraat en gaf het kenteken van de betrokken auto door aan de politie. Die stelde hierop direct een onderzoek in naar de auto. Uiteindelijk kon de auto worden getraceerd op de Raemdonck in Halsteren. De eigenaar van de auto, een 23-jarige inwoner van Halsteren is door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. Bij onderzoek in de woning aan de Mauritiusstraat bleek dat de daders een baksteen door de achterdeur hebben gegooid waarna zij binnen konden komen. De woning is doorzocht maar er is nog niet bekend wat er is meegenomen. De bewoners van de woning waren op vakantie. De verdachte is inverzekering gesteld.

Auteur: Nicolette Bovenhorst