Politie Gelderland-Zuid

Verdachte aangehouden van bedreiging en vernieling

Nijmegen 31-07-2005 - (08)

Zaterdagavond kwam bij de politie een melding binnen dat een man bedreigingen had geuit naar een winkeleigenaar op de Molenweg en een reclamebord omver had gereden. Ook zou de man bijna op een passerende vrouw zijn ingereden. Agenten gingen snel ter plaatse en konden na een zoekactie een 60-jarige man aanhouden op verdenking van bedreiging en vernieling.

De Nijmegenaar zou de winkeleigenaar hebben bedreigd omdat hij het niet eens zou zijn met de prijs van een snack. Vervolgens zagen getuigen dat de 60-jarige naar zijn geparkeerde auto liep, bijna inreed op een passerende vrouw en daarna een reclamebord omver reed. Daarop ging de man er vandoor, waarbij hij op het trottoir terechtkwam waardoor een andere vrouw opzij moest springen.

Agenten gingen op basis van het door getuigen opgegeven signalement en kenteken van de auto op zoek naar de man. De Nijmegenaar kon even later in zijn woning in Zwanenveld worden aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.

Een 42-jarige Nijmeegse deed aangifte van bedreiging en de winkeleigenaar van bedreiging en vernieling.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.