Politie Zeeland


---


Z-5177-2005 Aanrijding, Aardenburg

Op de Oostburgseweg in Aardenburg heeft gisteren rond 15.40 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 61-jarige automobiliste uit de gemeente Sluis, reed over voornoemde weg en moest plotseling remmen. Achter haar reed een 20-jarige man uit Oirschot, die de auto van de vrouw uit Sluis nog net kon ontwijken. Een daarachter rijdende auto, die werd bestuurd door een 19-jarige jongen uit Oirschot, reed echter wel achterop de auto van de vrouw. Dit voertuig kon niet meer verder rijden en is weggesleept door een takelbedrijf. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.


W-5178-2005 Bekladding schuur, Oost Souburg

Een schuur aan de Zuiderzeestraat in Oost Souburg is, tussen 25 juli 00.00 uur en afgelopen zaterdag 15.00 uur, beklad.
Op de schuur zijn teksten geschreven met krijt. Een schadebedrag is niet bekend.


W-5179-2005 Diefstal ooievaar, Vlissingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 00.00 uur en 10.00 uur, is een houten ooievaar uit de tuin van een woning aan de Blikkenburg in Vlissingen weggenomen.
De waarde van de ooievaar bedraagt ruim honderd euro.


O-5180-2005 Diefstal uit auto, Poortvliet

In een geparkeerde auto in de Molenstraat in Poortvliet is ingebroken in de nacht van vrijdag op zaterdag.
Uit de auto is een dvd-speler weggenomen.


W-5181-2005 Hardleerse winkeldievegge aangehouden, Domburg

Afgelopen maandag vond een brutale winkeldiefstal plaats bij een winkel aan de Singel in Domburg.
Omdat het niet lukte haar boodschappen per pin af te rekenen, besloot een vrouw de boodschappen maar zonder te betalen mee te nemen. De vrouw werd nergens meer terug gevonden, zodat de diefstal onopgelost leek.
Echter. gistermiddag probeerde de vrouw wederom in de winkel aan de Singel in Domburg haar boodschappen per pin af te rekenen, wat (verrassing?) weer niet gelukte. Zij wilde hetzelfde trucje als afgelopen maandag toepassen, maar werd nu in de kraag gevat. Zij is door winkelpersoneel overgedragen aan de politie die haar meenam naar het bureau voor een verhoor. De vrouw verklaarde dat het allemaal op een misverstand berustte en dat zij heus van plan was om haar boodschappen nog wel te betalen, maar dat haar dit door het hoofd geschoten was. Nu werd de vrouw echter "verblijd" met een uitnodiging om zich binnenkort voor een rechter te verantwoorden voor haar gedrag.


Z-5182-2005 Graffiti, Breskens

Op de Nieuwesluisweg in Breskens zijn diverse voorwerpen besmeurd met verf.
De graffiti werd geplaatst op verkeersborden, een bushalte, een transformatorhuisje en op een geparkeerde vrachtwagen. Een schadebedrag is nog niet bekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.