Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/07)

OOSTERHOUT NB, 31 juli 2005

Politie controleert ruim 850 weggebruikers

WIJK EN AALBURG/SLEEUWIJK: Op vrijdag 29 juli controleerde de politie s ochtends op snelheid op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. Van de 510 passanten reden er 34 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 68 km/u (50 km/u is max. toegestaan). s Middags werd gecontroleerd op de Polstraat in Wijk en Aalburg. Daar reden 49 weggebruikers van de 358 passanten te hard. De hoogst gemeten snelheid in deze 50 km-zone bedroeg 80 km/uur.

Dronken automobilist opgepakt

WIJK EN AALBURG: In de nacht van vrijdag 29 juli op zaterdag 30 juli zagen agenten een man met hoge snelheid passeren. Omdat hij het stopteken negeerde, volgde de politie hem tot aan zijn woning aan de Rivelstraat. De 34-jarige man bleek meer dan 2x keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij is aangehouden voor het negeren van een stopteken, belediging van een agent en rijden onder invloed. Enkele uren later is in vrijheid gesteld

23 bekeuringen bij controle in Dussen

DUSSEN: De politie controleerde op vrijdagochtend 29 juli op de Molenkade bestuurders op het gebruik van de autogordel. 22 bestuurder kregen een bekeuring van 45 euro voor het niet dragen van de autogordel. Bij één bestuurder werd ook geconstateerd dat hij een gladde band had.

Overlast door noodweer

RIJEN: Na hevige regenbuien kreeg de politie vrijdagavond 29 juli de melding dat de putdeksels op de Europalaan omhoog kwamen. Ook de tunnel liep vol, wat gevaar opleverde. In afwachting van medewerkers van de gemeente regelde de politie het verkeer. Nadien is de tunnel met hekken afgezet om ongelukken in het verkeer te voorkomen. Omstreeks 22.00 uur kwam de melding dat de bliksem was ingeslagen in een woning aan de Laagstraat waarvan de bewoners op vakantie waren. De politie heeft de woning samen met de sleutelhouder onderzocht. Buiten was losliggende dakpannen en gesprongen stoppen werd er in eerste instantie geen schade ontdekt.

Politie houdt dronken bestuurder aan

GILZE: Zaterdag 30 juli hielden agenten rond 01.00 uur op de Tilburgsebaan een 31-jarige man uit Gilze aan voor rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van 3 uur.

Groot publiek bij verdronken boomstam

GEERTRUIDENBERG: Op vrijdagmiddag 29 juli kwam bij de regionale meldkamer de melding binnen dat er in de Vecht aan de Stadsweg iets in het water lag. Het leek op een jas, met iets eronder. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Omdat zij het niet vertrouwden, vroegen ze de brandweer voor een controle. Die rukte uit met groot materieel. De politie moest het toegestroomde publiek met dranghekken op afstand houden. Uit onderzoek bleek dat er geen lichaam in het water dreef, maar een boomstam.

Politie betrapt man uit Terheijden op rijden onder invloed

MADE: In de nacht van 29 op 30 juli controleerde de politie in de Duinstraat een 24-jarige automobilist uit Terheijden op alcohol. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder teveel had gedronken, daarom moest hij mee naar het politiebureau in Oosterhout. Daar gaf de ademanalyse een uitslag van 300 ug/l. De man heeft een geldboete gekregen en een rijverbod voor de duur van twee uur.

Insluipers beroven 2 bejaarde dames

OOSTERHOUT/HANK: In de Sint Willibrordusstraat in Oosterhout is een 74-jarige vrouw het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning. De vrouw zat vrijdagmiddag 29 juli in haar tuin toen twee jonge vrouwen vroegen of ze een pen en papier mochten lenen. Eén van de vrouwen vroeg ook of zij nog even gebruik mocht maken van het toilet. Daarna verdwenen de twee vrouwen, samen met twee oudere vrouwen. Later bleek dat uit de woning van de vrouw onder andere een portemonnee en waardepapieren zijn gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen.

HANK: Op zaterdagochtend 30 juli vond er in de woning van een 88-jarige vrouw aan t Rietwerf een insluiping plaats. De vrouwelijke verdachte had aan de bewoonster een glaasje water gevraagd. Toen zij dit ging halen heeft de verdachte kans gezien de woning binnen te gaan en deze te doorzoeken. De bewoonster miste later een geldkistje. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Politie ontdekt grote hennepkwekerij

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagmiddag 30 juli een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Zij kwam de professioneel opgezette kwekerij op het spoor nadat er een melding was binnengekomen van rookontwikkeling. Toen de politie samen met de brandweer polshoogte ging nemen, trof men de kwekerij aan. Ongeveer 3500 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van het pand, een 50-jarige inwoner van Vlijmen, kwam ter plaatse en is door de politie aangehouden. De kwekerij was gevestigd in een bedrijfspand aan de Tuinstraat.

Verkeerscontrole

DONGEN / s GRAVENMOER: Zaterdagmiddag 30 juli heeft de politie op diverse plaatsen controles gehouden. Hierbij zijn vier bekeuringen van 140 euro uitgedeeld voor niet-handsfree bellen tijdens het autorijden. Een bromfietser kreeg een bekeuring van 55 euro voor het rijden op een bromfiets zonder het dragen van een helm.

Vrouw (79) slachtoffer van zakkenrollerij

OOSTERHOUT: Op zaterdag 30 juli deed een 79-jarige inwoonster van Oosterhout aangifte bij de politie van zakkenrollerij. Tijdens het winkelen in het centrum van Oosterhout hebben onbekende(n) kans gezien om de portemonnee van de vrouw uit haar tas weg te nemen. De politie adviseert om ook bij zakkenrollerij altijd aangifte te doen. Dat kan alleen persoonlijk in het politiebureau.

Man mishandeld

OOSTERHOUT: De politie is op zoek naar de daders van een mishandeling. In de nacht van zaterdag 30 juli op zondag 31 juli rond 04.00 uur sloegen en schopten zij op de Slotlaan een 25-jarige inwoner van Oosterhout. Het slachtoffer fietste samen met zijn vriendin ter hoogte van het gemeentehuis. Toen zij een groepje personen wilden passeren, sprong een van hen plotseling op de weg. Het slachtoffer probeerde deze man tevergeefs te ontwijken. Dit was voor het groepje aanleiding om de man te schoppen en te slaan.

Dronken automobilist rijdt tegen auto

WAALWIJK: Zaterdagavond 30 juli hield de politie op de Midden-Brabantweg een 56-jarige man uit Helvoirt aan. De man veroorzaakte een aanrijding en weigerde vervolgens mee te werken aan een blaastest. De bestuurder is vervolgens voor een alcoholcontrole mee genomen naar het politiebureau in Waalwijk. Zijn voertuig is in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De passagier van de verdachte, een man van 48 jaar uit Helvoirt, is ter observatie per ambulance overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg. Het is niet bekend of de bestuurder van de auto waar de verdachte tegenaan reed, een 44-jarige man uit Kaatsheuvel, iets mankeert.

Politie houdt 9 personen aan in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE: De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 juli op zondag 31 juli rond 03.00 uur in de Groningenlaan een groep van negen personen aangehouden. Het gaat om drie vrouwen en zes mannen in de leeftijd van 20 tot 39 jaar. Zij zijn afkomstig uit Rotterdam, Hellevoetsluis, Spijkenisse, Noordwijk en Lage Zwaluwe. De verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan vernielingen en verstoring van de openbare orde. Er zijn onder andere een ruit van een huis vernield, glazen op straat stuk gegooid, een fiets vernield en een deuk in een verkeersbord veroorzaakt. Bij een van de verdachten trof de politie een boksbeugel aan. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek.

Nacht in de cel na belediging agenten

LOON OP ZAND: Een 17-jarige jongen uit Loon op Zand is zaterdagavond 30 juli in de Van Rijckevorselstraat aangehouden omdat hij de politie beledigde. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. De jongen heeft de nacht doorgebracht in een cel en kan een boete tegemoet zien.

Dronken automobilist

HANK: In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 juli betrapte de politie op de Jeppegatweg een 55-jarige automobilist uit Werkendam op het rijden onder invloed van alcohol.

Auteur: Connie Polak