Politie Gelderland-Zuid

D-dance in Groesbeek prima verlopen

Groesbeek 31-07-2005 - (08)

D-dance, het dance-event dat zaterdagavond op Sportpark Zuid aan het Nijerf in Groesbeek werd gehouden, is prima verlopen. Vooraf waren tussen gemeente, organisatie en politie duidelijke afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder dit evenement zou plaatsvinden. Ook is samengewerkt met de brandweer en GHOR. Volgens de organisatie zijn ongeveer 1200 bezoekers geweest. De sfeer op en rond het terrein was gezellig en gemoedelijk. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Automobilisten die via borden naar een parkeerplaats aan de koningin Wilhelminalaan werden geleid, hebben geen overlast veroorzaakt. Er zijn in totaal 11 meldingen binnengekomen van geluidsoverlast. Er was vanuit de gemeente een extern bureau ingehuurd om metingen te verrichten. Overtredingen werden niet vastgesteld.

Rond het evenement is door motoragenten een 10-tal bekeuringen uitgereikt. Voornamelijk voor verkeersovertredingen, zoals te hard rijden en rijden zonder autogordel. Daarnaast viel een enkele bekeuring voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en drinken op straat.

Alle betrokken partijen kijken terug op een goed verlopen evenement.