Politie Zeeland

---

O-5183-2005 Aanrijding, 's-Heerenhoek

Een 50-jarige automobilist uit Ierland (Marske by the Sea) zag, gisteravond rond 18.04 uur, bij het verlaten van een parkeerplaats aan de Sloeweg in 's-Heerenhoek, een personenauto, die werd bestuurd door een 60-jarige Terneuzenaar, over het hoofd.
De auto's kwamen hierdoor met elkaar in aanrijding. De auto van de Terneuzenaar werd total loss verklaard en de auto van de Ier liep flinke schade op aan de voorzijde. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.

O-5184-2005 Vernieling auto, Kattendijke

Op de Kattendijksedijk reed een personenauto die werd bestuurd door een 36-jarige man uit Mechelen (B).
Tijdens het rijden werd de voorruit van de auto getroffen door een steen. Dit veroorzaakte een ster in de voorruit van zo'n vijftien centimeter doorsnede. De automobilist zag een politieagent rijden en waarschuwde de agent dat er, vermoedelijk, met stenen gegooid werd door iemand die zich langs de dijk bevond. De agent is op onderzoek uitgegaan en trof, langs de dijk, een man en een vrouw die bovenop een stapel stenen zaten. In eerste instantie ontkenden zij iets met de vernieling te maken gehad te hebben, maar toen zich twee getuigen meldden konden zij niets anders meer doen dan hun "vergrijp" te bekennen. De verdachte, een 21-jarige man uit de gemeente Tholen, heeft beloofd de schade aan de auto te betalen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

W-5185-2005 Onder invloed, Middelburg

Een 54-jarige man uit Arnemuiden is gisteravond rond 22.40 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed over de Kanaalweg in Middelburg, toen hij een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna twee keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.

Z-5186-2005 Onder invloed, Axel

Op de Tractaatweg in Axel is een 34-jarige Hongaar uit Szekszard betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest, rond 00.00 uur vannacht, een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een bekeuring van 500 euro, die hij direct moest betalen.

Z-5187-2005 Aangehouden na vernieling, Terneuzen

Een 47-jarige man uit Terneuzen is in de Guido Gezellestraat in Terneuzen aangehouden.
Hij wordt er van verdacht vernielingen te hebben gepleegd in een woning aan de Banckertstraat in Terneuzen. De oorzaak ligt in de relatiesfeer. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Z-5188-2005 Onder invloed, Oostburg

Een 32-jarige man uit de gemeente Sluis is vannacht rond 01.50 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest, op de Bakkersdam in Oostburg, een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.