Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Alice von Piekartz

0900-8844


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


31 juli 2005


Ermelo- Twee jongens aangehouden op afgesloten bouwterrein
De politie van Ermelo heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01:00 uur twee jongens van 19 en 21 jaar uit Ermelo op de Moslaan aangehouden. De politie kreeg een melding van omwonenden dat er veel lawaai werd gemaakt op het afgesloten bouwterrein. Nadat de politie ter plaatse kwam werden de jongens aangetroffen op het in aanbouw zijnde gebouw. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en tegen hen werd een proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo- onder invloed op snorfiets


Een 49 jarige man uit Ermelo werd door de politie aangetroffen in de sloot aan de Fokko Kortlanglaan. Nadat bij de man een blaastest was genomen bleek dat de hij te veel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man een promillage van 2,48 had. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


Ermelo- Onder invloed achter het stuur


Een 38 jarige vrouw uit Lelystad werd door de politie aangehouden op de N302. Haar rijgedrag viel de agenten op. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de vrouw een promillage van 1.50 had. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, ze kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


Ermelo- Ruziezoeker aangehouden


Een 25 jarige man uit Ermelo is in de nacht van zaterdag op zondag om 04:15 uur aan de Stationstraat door de politie aangehouden. De verdachte liep met verschillende omstanders ruzie te zoeken. Op enig moment vloog de verdachte op een man af en vielen beide op de grond. Nadat portiers hen uit elkaar gehaald hadden werd de verdachte door de politie meegenomen naar het politiebureau. Daar ging de man ook tekeer tegen agenten en kreeg de man naast een proces-verbaal voor het aantasten van de openbare, een proces-verbaal voor het beledigen van de agenten.


Harderwijk- verkeersongeval met letsel


Op een parkeerplaats aan de P.C. Hooftplein is een 76 jarige vrouw uit Harderwijk door een 80 jarige man uit dezelfde woonplaats aangereden. De man heeft vermoedelijk de vrouw over het hoofd gezien en reed haar aan terwijl hij op zoek was naar een parkeerplaats. Het slachtoffer is met letsel aan het benen overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk- woninginbraak


Aan de Mozartdreef in Harderwijk is op zaterdagmiddag rond 12:00 uur een woninginbraak gepleegd. De dader is vermoedelijk via de schutting de tuin in gekomen en heeft een raam geforceerd. De dader heeft onder andere een mobiele telefoon, portemonnee en een handtas meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Heerde- Wildplasser aangehouden


De politie van Heerde heeft een 26 jarige man uit Heerde aangehouden in de Dorpsstraat om 03:50 uur. De man werd door de agenten bekeurd voor wildplassen waarop hij de agenten beledigde en in hun richting spuugde. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.


Nunspeet- Rijden onder invloed

Een 36 jarige man uit Nunspeet is aan de Waterweg om 05:15 uur aangehouden door de politie. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Hieruit bleek dat de man een alcohol promillage had van 1.0 promille. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.


////////////////////////////////////////////////////////Einde berichten///////////////////////////////////////////////////////////////////



---- --