Politie Zeeland


---


Z-5189-2005 Mishandeling, Zaamslag

Een 29-jarige man uit de gemeente Terneuzen is vanmiddag rond 13.56 uur aangehouden op het politiebureau in Terneuzen.
De man wordt er van verdacht dat hij een 30-jarige bezoeker van een horeca-gelegenheid in Zaamslag mishandeld heeft. Dit gebeurde de afgelopen nacht rond 01.45 uur. De beide mannen hadden onenigheid en toen de 30-jarige wegliep uit de horeca-gelegenheid, gaf de 29-jarige een trap in de rug van de 30-jarige man. De 30-jarige liep hierdoor verwondingen op aan zijn knieen en gezicht. Hij heeft zich onder behandeling van een arts moeten stellen. De wonden zijn gehecht. De 29-jarige man kwam zichzelf vanmiddag melden op het bureau in Terneuzen. Hij heeft aangifte gedaan van belediging door de 30-jarige man. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


W-5190-2005 Onder invloed, Domburg

In de P.J.Eloutstraat in Domburg is vannacht rond 02.50 uur een 35-jarige man uit Mol (B) betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.


O-5191-2005 Aangehouden wegens vernieling, Kortgene

Een 19-jarig meisje uit de gemeente Noord-Beveland is vannacht, rond 03.40 uur, in haar woning, aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit.
Zij zou een raam hebben vernield van een pand aan de Kaaioprit in Kortgene. Dit zou door getuigen zijn gezien. Het meisje is overgebracht naar het huis van bewaring en daar verhoord en hierna weer in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


Z-5192-2005 Onder invloed, Cadzand

Op de Boulevard de Wielingen in Cadzand is, vannacht rond 04.38 uur, een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een bekeuring. Hij was ook niet in het bezit van een rijbewijs. Hij verklaarde tegen de agenten dat hij in de auto, die van een maat van hem was, was gaan zitten vanwege de kou en het niet kon laten een stukje te gaan rijden.


W-5193-2005 Aangehouden wegens vernieling, Middelburg

Twee jongens, afkomstig uit Middelburg en 16 en 17 jaar oud, zijn vannacht rond 05.00 uur, in hun woningen, aangehouden op verdenking van vernieling.
Zij hebben, bij een school in het centrum van Middelburg, het zeil van een zandbak kapotgesneden.


Z-5194-2005 Diefstal uit woning, Sluiskil

Tussen zaterdag 22.00 uur en vanmorgen rond 06.30 is ingebroken in een woning aan de Baljuwlaan in Sluiskil.
Uit de woning is een onbekend geldbedrag weggenomen en, vermoedelijk, wat sieraden. De dader(s) is/zijn de woning binnengekomen door een deur te forceren. De technische recherche gaat sporenonderzoek doen in de woning.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.