Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 31 juli 2005

* ZOMERCARNAVAL 2005 GOED VERLOPEN
ROTTERDAM - De 21 editie van het Zomercarnaval, zaterdag in het centrum van Rotterdam, is in alle opzichten goed verlopen. Er deden zich geen grote incidenten voor. De vele bezoekers zagen onder goede weersomstandigheden de parade aan zich voorbijtrekken. Ook het feest op de Coolsingel na de parade trok veel bezoekers. Het beleid van de politie was er op gericht om de openbare orde in brede zin te handhaven en een veilig evenement te creëren. Tijdens dit zomercarnaval werd voor het eerst gebruik gemaakt van preventief fouilleren. De Burgemeester van Rotterdam heeft het centrum van Rotterdam voor een maand aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit maakt het mogelijk om tijdens alle evenementen deze maand fouilleeracties uit te voeren. In totaal werden tijdens dit evenement zo'n 2000 personen gefouilleerd bij de toegang tot het speciaal aangewezen evenemententerrein (Coolsingel en omgeving). Er werden 13 personen aangehouden waarbij twee vuurwapens, een hakbijltje, messen en verdovende middelen in beslag genomen zijn. Het publiek reageerde zeer positief op de acties. Er deden zich voor, tijdens en na de parade geen noemenswaardige incidenten voor. Er werden zo'n 30 personen aangehouden, onder andere ter zake van het niet voldoen aan bevel of vordering, de Opiumwet, venten, wildplassen, mishandeling, belediging en openbare dronkenschap.


* HOTEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Twee nog onbekende mannen hebben zaterdagmorgen een hotel aan de Beukelsdijk overvallen. De eigenaresse van het hotel was bezig met schoonmaakwerkzaamheden toen de mannen aanklopten bij de voordeur. Nadat de deur was geopend werd de vrouw bedreigd met een vuurwapen en eisten de overvallers geld. Het slachtoffer moest de kassa openen. Ook braken de overvallers enkele gokkasten open. Met een nog onbekende buit verlieten de mannen vervolgens het hotel.


* FOETUS AANGETROFFEN IN ZUIDERPARK
ROTTERDAM - Een vrouw die met haar honden aan het wandelen was, trof vrijdagavond in het Zuiderpark een foetus aan. De honden sloegen aan waarna de vrouw de foetus in een plastic zak zag liggen. Zij waarschuwde de politie. Er werd een sporenonderzoek ingesteld. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak.


* GEWONDE TAXICHAUFFEUR AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding dat op de Palmentuin een taxi zou staan en dat de chauffeur gewond zou zijn. Politiemensen troffen de taxi aan met daarin de 29-jarige chauffeur (afkomstig uit Vlaardingen) met een bloedende hoofdwond. De man was niet aanspreekbaar. De GGD bracht de chauffeur over naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek naar de achtergronden van deze zaak.


* AVONDWINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Twee nog onbekende mannen hebben zaterdagavond laat een avondwinkel aan de Mathenesserweg overvallen. De overvallers kwamen de winkel binnen en schoten met een vuurwapen in de richting van een 60-jarige vrouw die achter de kassa stond. Zij werd niet geraakt. De overvallers probeerden de kassa te openen wat niet lukte. Hierop verdwenen zij zonder buit. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* SCHIETPARTIJ
SPIJKENISSE -Zondagmorgen vroeg werd op de Zuidakker een 34-jarige taxichauffeur (afkomstig uit Den Haag) door een klant met een vuurwapen bedreigd. De man loste daadwerkelijk een schot. De chauffeur werd niet geraakt. De klant verliet hierop de taxi en vluchtte een woning in. Hier kon hij door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. De 39-jarige verdachte, afkomstig uit Spijkenisse, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in.