Ingezonden persbericht

RENGER MAGNIFIEK OP DE NÜRBURGRING!

Nürburg, 31 juli 2005 - Opnieuw is Renger van der Zande erin geslaagd om veel punten te scoren in het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap! Terwijl Renger gisteren als winnaar uit zijn bolide stapte, zag hij vanmiddag als tweede de zwart-wit geblokte vlag vallen. Hij moest in een enerverende race enkel zijn teamgenoot Récardo Bruins voor zich dulden. Met de bijbehorende 54 punten heeft de jonge karter een geweldige stap richting Bruno Rudolf Fechner (die de derde plaats bezet) gemaakt. De Duitser voelt de hete adem van de Nijmegenaar nadrukkelijk in zijn nek en ziet zijn grote voorsprong in het kampioenschap als sneeuw voor de zon verdwijnen. Renger heeft momenteel 165 punten bij elkaar geracet, terwijl Fechner zo langzamerhand, met slechts zes punten voorsprong, moet vrezen voor zijn derde stek in het kampioenschap.

Gisteren was Renger heer en meester op het Duitse circuit in de Eifel door niet alleen zijn derde pole van het seizoen op Duitse bodem te pakken, maar maakte tevens gehakt van de leider in het kampioenschap Saarinen door hem twee ronden voor het einde op superieure wijze te verschalken! In de laatste manche van vandaag kwam Renger opnieuw goed uit de startblokken, maar moest zijn teamgenoot Bruins in de eerste bocht voor zich dulden. Voordat Renger de aanval in de leider kon openen moest Renger eerst afrekenen met Raikhlin die met een valse start tevens het rechter voorwiel van de rijder van Van Amersfoort Racing beschadigde. Renger probeerde de aansluiting met Bruins te behouden, maar verliest gaande weg de wedstrijd steeds meer terrein op zijn teamgenoot. Renger wordt na 18 ronden op het verkorte circuit uiteindelijk als tweede afgevlagd.

Renger: "Het was wel genieten geblazen hier op de Nürburgring. Ondanks dat ik hier nog nooit had gereden, scoorde ik het meeste aantal punten van iedereen! Ik probeerde vandaag Récardo wel te bedreigen voor de eerste plaats, maar Raikhlin gooide echter roet in het eten. Gaande weg kreeg ik steeds meer last van mijn koppeling en kon vanaf dat moment niet echt een vuist maken. Ik ben zeker blij voor mijn teamgenoot, want hij heeft deze overwinning echt verdiend! Jammer dat ik deze stijgende lijn volgende week niet kan voortzetten. Ik ben gevraagd om op Oschersleben te komen rijden, maar dan zal ik deelnemen aan het Nederlands kampioenschap op het circuit van Assen. Beetje luxe probleem haha!! Met een beetje geluk kan ik daar de nieuwe leider in het kampioenschap worden!"

Race 1 Formule Renault 2.0,
Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap, Nürburgring, zaterdag 30 juli 2005
01. RENGER VAN DER ZANDE, Van Amersfoort Racing 26:15.799
02. Pekka Saarinen, SL Formula Racing + 04.350
03. Atte Mustonen, Novorace + 05.999
04. Dima Raikhlin, SL Formula Racing + 08.009