100.000e bezoeker in Spoorwegmuseum

Nederlands spoorwegmuseum

Het nieuwe Spo orwegmuseum is vanaf 5 juni geopend en heeft op maandag 1 augustus al de 100.000e bezoeker ontvangen!

Spannend tot de laatste minuut ....
Al vanaf vanmorgen10.00u hebben de bezoekers het bord zien staan: vandaag wordt de 100.000e bezoeker van het Spoorwegmuseum verwacht. De centrale hal van het Maliebaanstation hing vol ballonnen. Wie het zou worden bleef spannend tot de laatste minuut. De nietsvermoedende familie van Leeuwen uit Wateringen bezocht het museum met de vaste museumpendeltrein van 12.00u. Toen zij hun kaartjes aan de kassa bestelden sloeg de teller op 100.000. Gefeliciteerd! Compleet verrast mocht het hele gezin gratis naar binnen. Aanwezige personeelsleden klapten en floten erop los. Pieter Tilroe, Hoofd Exploitatie van het Spoorwegmuseum, overhandigde de familie bloemen en cadeaus. Cateraar Vermaat, die de dagexploitatie van het museum verzorgt, zorgde voor champagne en een heuse treintaart die de familie uiteraard zelf aan mocht snijden. Ook de overige aanwezige bezoekers werden door Vermaat op taart getrakteerd. Uiteraard kreeg het gezin een persoonlijke rondleiding achter de schermen in het nieuwe Spoorwegmuseum.

In nog geen twee maanden tijd heeft het museum met deze mijlpaal een ongekend hoog aantal bezoekers behaald. In het jaar van de sluiting telde het museum in dezelfde periode nog geen 20.000 bezoekers (150.000 op jaarbasis). Naast het feit dat het museum nieuw is en zeer enthousiast ontvangen wordt door het publiek, is het bovendien schoolvakantie en is het weer Oudhollands regenachtig. Allemaal ingrediënten die een bezoek aan het vernieuwde Spoorwegmuseum een voor de hand liggend uitstapje maken.

Het doel van het Spoorwegmuseum qua bezoekersaantallen is 230.000 per jaar. Mochten de bezoekersstromen zich in de huidige trend blijven voortzetten dan zal dit getal zeker overschreden worden.

Voor meer informatie, interviews of reportages, neem contact op met Claudia Kuijpers, 030-2306259/ 06-24750338
c.kuijpers@spoorwegmuseum.nl, www.spoorwegmuseum.nl
Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation, 3581 XW Utrecht