Provincie Flevoland



Flevolandse attracties gaan samenwerken

Door vertegenwoordigers van verschillende toeristische attracties in Flevoland is overlegd over het verbeteren van de bereikbaarheid, de bewegwijzering en de mogelijkheden voor gezamenlijke marketing en communicatie.

Onlangs zaten de directeuren van de grote Flevolandse attracties om de tafel: Marcel Schonenberg van Walibi World, Arno van der Holst van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, Ralph Keuning van Nieuw Land Erfgoedcentrum, Willem Sorel van Batavia Stad Management en Hans Zaadnoordijk van de Bataviawerf. De vertegenwoordiger van de Orchideeënhoeve (Luttelgeest) was verhinderd. Het gesprek werd geleid door Andries Greiner, initiator van de bijeenkomst en Flevolands gedeputeerde voor recreatie en toerisme.

Flevoland zit toeristisch-recreatief in de lift met een toenemend aantal attracties, bezoekers en overnachtingen. Flevoland ligt strategisch in een gebied met 24 miljoen inwoners op minder dan anderhalf uur reisafstand. Onderzoek wijst uit dat wie een Flevolandse attractie bezoekt bijna altijd enthousiast is. Toch moet voor elke nieuwe bezoeker naar Flevoland moeite worden gedaan.

Uitgangspunt van het provinciale beleid is dat de sector recreatie en toerisme van voordeel is voor het groeiend aantal Flevolandse inwoners. Niet voor niets wordt in het nieuwe Omgevingsplan van de provincie veel ruimte gereserveerd voor de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie in Flevoland.

de vertegenwoordigers van verschillende toeristische attracties in Flevoland Door vertegenwoordigers van verschillende toeristische attracties in Flevoland is overlegd over het verbeteren van de bereikbaarheid, de bewegwijzering en de mogelijkheden voor gezamenlijke marketing en communicatie