Politie Zuid-Holland-Zuid


01/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard


01-08-2005 - Persberichten District I

FIETSSLEUTELS KWIJT
DORDRECHT - De politie heeft op zondagavond 31 juli een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets op het Stationsplein. De man zocht op het Stationsplein naar een fiets. Toen hij een fiets had, liep hij een nabijgelegen fietswinkel binnen en vroeg om een kniptang omdat hij zogezegd zijn fietssleutels kwijt was. Die kreeg de man waarop hij het slot van de tweewieler openknipte en ervandoor ging op. Helaas voor de fietsendief werd dit alles waargenomen door een alerte agent. Die hield de man aan. Hij is in verzekering gesteld. De fiets is in beslaggenomen. Na aangifte van diefstal door de rechtmatige eigenaar zal de fiets worden teruggegeven.

SCHRIJVEN OP DEUR BESTRAFT
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 31 juli een 18-jarige jongeman aangehouden op het Vogelplein. Een motoragent zag dat de jongen met een zwarte viltstift op de deur van een sportzaal aan het schrijven was. Daarop hield de agent de 18-jarige aan. Een 15-jarige vriendje vond de aanhouding niet nodig en begon zich ermee te bemoeien. De jongen ging niet in op de vorderingen van de agent om weg te gaan. Daarop werd de 15-jarige ook aangehouden. De 18-jarige bekende op het bureau het schrijven op de deur. Hij werd met een proces-verbaal heengezonden. De ouders van de 15-jarige werden in kennis gesteld over het gedrag van de jongen. Ook hij is daarna heengezonden.

MISHANDELING
DORDRECHT Een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is op zondagavond 31 juli aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg de melding dat een vrouw was mishandeld door haar vriend. De 35-jarige was onder invloed van drank en had de vrouw geschopt, geslagen en bedreigd. Dit gebeurde in een woning aan de Troelstraweg. De man werd ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

DORDRECHT De politie heeft zondagavond een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De man zou zijn vriendin getracht hebben te wurgen. Ook zou hij haar hebben geschopt en geslagen. Dit zou zondagavond gebeurd zijn in een woning aan de Blaauwweg. De man werd ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.