Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


1 augustus 2005


Zutphen- aanrijding tijdens inhalen


Vond er zondagmiddag omstreeks 15.35 uur een aanrijding tussen twee auto's plaats op de kruising Industrieweg/ Litauensestraat. Een 41-jarige man uit Eefde wilde komende vanaf de Marsweg op de kruising linksaf de Litauensestraat oprijden. Op dat moment werd hij net ingehaald door een 42-jarige man uit Hilversum en een aanrijding was het gevolg. Beide auto's raakten beschadigd maar hoefden niet te worden weggesleept.


Zutphen - duo verdacht van inbraak


Kreeg de politie maandagochtend (1/8) omstreeks 02.05 uur een melding, dat er werd ingebroken in een schuur aan de Schimmelpennincklaan. Twee jonge mannen zouden hierbij betrokken zijn. Terwijl agenten naar het opgegeven adres gingen bleken de twee reeds in een auto te zijn vertrokken. Deze werd even later op de Haesebroeckstrtaat aangetroffen. Een 24-jarige Zutphenaar kon direct worden aangehouden en een 20-jarige plaatsgenoot is vanmorgen in verband hiermee aangehouden. De benadeelde moet nog aangifte doen.


Laren - Harfsen - autokrakers op de vlucht


De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een auto aan de Veldhoenweg in Laren. De inbraak vond zaterdagochtend rond 01.40 uur plaats. De bewoners werden wakker van stemmen en met dat men naar buiten keek zag men dat het portier van de auto geforceerd werd. De bewoners reageerden direct waarop de dieven er vandoor gingen. Dezelfde ochtend rond 08.00 uur kreeg de politie een melding dat er bij een bedrijf aan de Holtmark een auto in de sloot lag. Uit onderzoek bleek, dat twee inzittenden, jongemannen van rond de 20 jaar, die nacht "belangstelling" hadden voor enkele op het erf staande auto's. Toen de bewoner hen snapte sloegen zij op de vlucht. Bij het wegrijden is de auto in de sloot beland en dit werd pas zaterdagochtend opgemerkt. Gezien de signalementen vermoedt de politie dat het om dezelfde verdachten gaat. Zij heeft de zaak in onderzoek.


Zutphen - nog even een patatje bakken.

Een 16-jarige meisje aan de Valckstraat wilde zondagmiddag voordat zij naar haar werk moest nog even een patatje bakken. Dat heeft zij ook gedaan, maar na afloop vergat zij het gas onder de frituurpan uit te doen. Gevolg: vlam in de pan en brand in de wasemkap. De buurmannen blusten met een poederblusser het vuur en de gealarmeerde brandweer zorgde onder meer voor verdere ventilatie. Vooral de keuken, maar ook de rest van de woning liep rookschade op. Het meisje en haar zussen kwamen met de schrik vrij.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --