Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


1 augustus 2005


Doetinchem - auto in slip


Een 19-jarige Doetinchemmer is zondag omstreeks 16.55 uur op de Rozengaardseweg met zijn auto in een slip geraakt en tegen een lantaarnpaal gebotst. Volgens zijn verklaring moest hij uitwijken voor een onbekend gebleven automobilist die vanuit de Paul Krugerstraat de voorrangsweg opreed. Getuigen gaven een andere lezing en daarbij zou absoluut geen sprake van een andere auto zijn, maar had de jongeman te hard gereden. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.


Varsseveld - aanrijding op kruising


De politie zoekt getuigen van een aanrijding die zondag rond 16.15 uur plaats vond op de kruising Hiddinkdijk / Twenteroute. Een 31-jarige vrouw uit Harreveld reed met haar auto vanuit haar woonplaats over de Hiddinkdijk. Bij de kruising met verkeerslichten is zij in aanrijding gekomen met een 46-jarige automobilist die over de Twenteroute reed en uit de richting Lichtenvoorde kwam. Beide bestuurders gaven aan groen licht te hebben gehad.
Hun auto's raakten beschadigd.


Ruurlo/ Doetinchem - aanrijdingen met drank


Een 46-jarige man uit Hengelo werd zaterdagavond omstreeks 21.50 uur door passanten gewond aangetroffen op de Tolhutterweg. Hij bleek een hoofdwond te hebben en gealarmeerde agenten en ambulancepersoneel roken dat de man gedronken had. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd en na afloop heeft hij op het politiebureau een ademtest gedaan. Deze bleek 1.7 promille, reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. Naast een rijverbod kreeg hij ook een proces-verbaal.


Een klein uur later vond in Doetinchem een aanrijding plaats waarbij de bestuurder ook gedronken had. Deze 43-jarige Doetinchemmer is zondagavond rond 22.45 uur met zijn auto op de J.F. Kennedylaan over de kop geslagen. Een huiswaarts kerende agent heeft de bestuurder, die ongedeerd uit de auto was geklommen aangesproken en rook dat de man alcohol op had. Zijn inmiddels gewaarschuwde collega's hielden de bestuurder aan het op het politiebureau blies hij 2.2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man was met z'n auto uit de richting van de Terborgseweg gekomen en heeft waarschijnlijk te hard gereden, waardoor hij z'n auto niet meer onder controle had en tegen de hekwerkjes bij de oversteekplaats botste en over de kop vloog. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Winterswijk - eigenaar van kleding gezocht


Hij moet op kousenvoeten en in z'n blote billen zijn thuisgekomen en misschien vraagt hij zich wel af waar de rest van z'n kleren zijn. De politie Winterswijk kan hem hier weer aan helpen, want daar werd zondagochtend melding gemaakt van het feit, dat bewoners naast hun huis aan de Tweede Beuzenes een broek, onderbroek, schoenen en een portemonnee hadden gevonden. In de portemonnee zaten geen gegevens zodat de politie de eigenaar kon achterhalen. Degene die zich in dit bericht herkent kan contact met de politie opnemen via 0900 - 8844.


Winterswijk - Rus is de weg kwijt


Zagen agenten zondagmiddag een man met uitpuilende fietstassen over de Misterweg rijden. Bleek, een 56-jarige Rus die van België op weg naar Zwitserland was. Hij was de weg kwijt geraakt en agenten hebben hem op pad geholpen.


Groenlo - drietal aangehouden (aanvulling op eerder bericht)


Agenten hebben zondagochtend omstreeks 03.00 uur drie personen aangehouden na afloop van een ruzie in een horecazaak. De ruzie was inmiddels voorbij, maar buiten ontstond een broeierige sfeer. De politie had een voetgangersbrug bij de Kerkwal afgesloten om nieuwsgierigen op afstand te houden. Een 36-jarige man uit Borculo wilde niet naar de politie luisteren en trachtte een agent omver te duwen. Hierna is hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor verhoor. Ook werden een 17-jarige jongen en een 39-jarige man uit die plaats aangehouden voor mishandeling. Bij de politie-inzet zijn ook nog twee passanten door een politiehond gebeten.


Aalten - mishandeling vrachtwagenchauffeur


De politie zoekt getuigen van een mishandeling die vrijdagavond plaats vond bij het station in Aalten. Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur arriveerde rond 22.25 uur met zijn vrachtwagen-combinatie bij het station en liet de motor nog even draaien zodat zijn turbo weer stationair ging draaien. Kennelijk stond dit een man op het perron niet aan en hij begon de chauffeur te bedreigen. Kort daarna sprong hij over het hek en sloeg de Aaltenaar in zijn gezicht. Hierna is de verdachte met twee vrouwen en een man in de trein richting Winterswijk gestapt. De man is ongeveer 40 jaar, 1.70 lang en heeft donker kort krullend har. Hij was rijkelijk getatoeëerd. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie Aalten.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --