Edelman - DLV



1 - 8 - 2005

Canon breidt Smart Colour-serie uit met iR 2570C/Ci en iR 3170C/Ci

Met de lancering van de iR2570C/Ci en iR3170C/Ci breidt Canon Nederland de bekroonde serie Smart Colour Multifunctionals (MFP) uit met twee modellen voor kleine en middelgrote bedrijven. Dit type bedrijven maakt doorgaans meer zwart-wit prints dan kleurenprints, waardoor het kostenefficiënte Smart Colour-programma een uitkomst is. Met het Smart Colour-concept kunnen gebruikers in kleur printen als daar behoefte aan is, bijvoorbeeld voor het printen van presentaties. Standaard wordt echter in zwart-wit geprint.

Bekroonde serie
De Smart Colour-serie werd in 2004 bekroond met een BERTL-award voor het Colour on Demand (kleur-op-verzoek)-concept: de gebruiker betaalt alleen een kleurentik als er ook daadwerkelijk in kleur geprint wordt. Binnen het Smart Colour-concept zijn de kosten voor kleurgebruik te controleren en beheren middels diverse standaardtools. Zo kan bijvoorbeeld ingesteld worden welke medewerkers kleur mogen gebruiken. Daarnaast zijn er per persoon, project of afdeling gebruikslimieten te bepalen.

Multifunctional wordt Ultrafunctional
Qua functionaliteit zijn de iR2570C/Ci en de iR3170C/Ci gelijk aan de vorig jaar geïntroduceerde zwart-wit imageRUNNERS: iR2270, iR2880, iR3570 en iR4570. Dit houdt in dat ook de iR2570C/Ci en de iR3170C/Ci zich door het toevoegen van functies zoals scan to searchable PDF en scan to encrypted PDF tot de Ultrafunctionals (UFP) van Canon mogen rekenen.

Klantspecifiek
De iR2570C/Ci en iR3170C/Ci bieden flexibiliteit en functionaliteit door middel van het geïntegreerde MEAP-platform (Multifunctional Embedded Application Platform). MEAP is het geïntegreerde Java-platform waarmee klantspecifieke softwareapplicaties op de MFP kunnen draaien om het print- en documentmanagement naar behoefte van de workflow in te richten.

Specificaties
De iR2570C/Ci en iR3170C/Ci hebben een afdruksnelheid van respectievelijk 25 en 31 zwart-wit paginas per minuut (ppm) en 7 ppm in kleur. Daarnaast zijn de MFPs uit te voeren met diverse scan- en verzendopties. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om bij scan to e-mail PDF-bestanden te creëren die later te doorzoeken zijn (PDF OCR).

Documentbeveiliging
Omdat beveiliging van data en documenten in toenemende mate een cruciale rol speelt in het bedrijfsleven, zijn de iR2570C/Ci en de iR3170C/Ci uitgerust met diverse security opties. Enkele voorbeelden: bij secure print vanaf de MFP worden documenten alleen geprint wanneer de gebruiker bij de MFP staat en daar een pincode ingeeft. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om alle data op de harde schijf te versleutelen en periodiek te verwijderen.

Nieuwe optie voor minder-validen
Voor de iR2570C/Ci en de iR3170C/Ci zijn er uitbreidingen voor minder-validen beschikbaar. Een nieuwe functionaliteit is de gesproken bevestiging. Hierbij wordt de op het bedieningspaneel ingevoerde keuze van de gebruiker door de MFP middels spraak bevestigd. De ADF (Automatic Document Feeder) is voor rolstoelgebruikers eenvoudiger te openen en te sluiten door de toevoeging van een ADF Disability Handle. Daarnaast kunnen medewerkers met behulp van speciale software de kopieerfuncties van de MFPs vanaf hun pc of laptop volledig bedienen.

Beschikbaarheid
De iR2570C/Ci en de iR3170C/Ci zijn per 15 september 2005 beschikbaar.

Meer informatie is vinden via: www.canon.nl. Meer informatie over kleur op kantoor is te vinden op: www.canon.nl/Office_Colour.

Meer over Canon:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: www.canon.nl

Marcel Surendonk
Canon

Edelman
Tessa Bouw
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: tessa.bouw@edelman.nl
website: www.edelman.com/nl