Gemeente Wormerland


Inloopspreekuur Bouw- en Woningtoezicht Wormerland vervalt


01 augustus 2005

Inloopspreekuur Bouw- en Woningtoezicht vervalt

Op dit moment heeft Bouw- en Woningtoezicht elke dag van 8.30 tot 12.30 uur een inloopspreek­uur waar mensen zonder afspraak hun vragen op het gebied van Bouw- en Woningtoezicht kunnen stellen. Dit werkt in de praktijk niet goed. Door de moeilijke regelgeving is het geven van een goed antwoord op ogenschijnlijk eenvoudige vragen vaak lastig. Vaak duurt de beantwoording relatief lang omdat ter plekke veel moet worden uitgezocht. Daardoor komt het regelmatig voor, dat mensen lang moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. Dat moet beter en daarom hebben we onze werkwijze aangepast.

Vanaf 1 augustus vervalt het inloopspreekuur van Bouw- en Woningtoezicht.

U kunt nu informatie krijgen via:

Website Op de gemeentelijke website ( www.wor­merland.nl ) staat veel informatie over bouwen en verbouwen. Veel antwoorden kunt u daar al vinden.

Bellen U kunt Bouw- en Woningtoezicht tussen 8.30 - 12.30 bellen via telefoonnummer 642 90 69.

Afspraak Als uw vraag niet aan de telefoon kan worden beantwoord, wordt een afspraak gemaakt. De behandelend ambtenaar weet dan waarover het gaat en kan zich voorbereiden op het gesprek. Afspraken kunnen voor elk moment van de dag (gedurende kantooruren) worden gemaakt.

De bestemmingsplannen kunt u 's morgens tussen 9.30-12.30 uur en tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis nog wel zonder afspraak inzien. Zo kunt u van tevoren de bouwmogelijkheden bekijken. De bestem­mingsplankaarten en de voorschriften liggen, voorzien van een goede instructie, in de hal naast de receptie ter inzage.