Digitale Gemeente Houten

Afsluiting Rondweg tussen De Staart en Utrechtseweg

maandag 25 juli 2005 - Bron: Gemeente Houten

Op 1 augustus starten de wegwerkzaamheden aan de Rondweg Noord tussen De Staart en de Utrechtseweg. De wegwerkzaamheden bestaan uit het installeren van drie nieuwe verkeerslichten, aanleggen van een extra busbaan, onderhoud aan het wegdek, aanbrengen van vluchtheuvels om de bestuurders op de weg te begeleiden en vervangen van de openbare verlichting. Dit moet leiden tot een betere doorstroming en verhoging van de verkeersveiligheid op Rondweg Noord.

De werkzaamheden gaan op 1 augustus van start en duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot 22 augustus. Helaas is het noodzakelijk om de Rondweg Noord tussen De Staart en de Utrechtseweg tijdens de werkzaamheden voor al het verkeer af te sluiten. Doorgaand verkeer is mogelijk door om te rijden via De Koppeling.

Omleidingen
Voor de woonwijken De Slag, De Camp en De Borch gelden er tijdelijke omleidingen. De woonwijk De Slag is bereikbaar via De Poorten. De Camp en De Borch krijgen een tijdelijke doorgang via de inprikker De Gaarde. Er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen de woonwijken De Campen en De Slagen.

Tijdelijke verplaatsing van de bushaltes
De drie bushaltes tussen De Staart en de Utrechtseweg zijn niet bereikbaar tijdens de wegwerkzaamheden van 1 tot 22 augustus. Oorspronkelijk rijdt de bus de Rondweg Noord op na de kruising met De Staart. Door de werkzaamheden rijdt de bus nu om via De Staart. De bushalte komt tijdelijk op de kruising van Rondweg Noord en De Staart.

Verder vervallen beide bushaltes bij de Veste en Imkerspark en komen tijdelijk bij Waterveste. Ook de bushaltes bij De Borche vervallen en worden tijdelijk verplaatst naar de Peppelkade. De bushaltes bij de Waterveste en op de Peppelkade zijn te bereiken via de fietstunnel.

Inloopspreekuur op 28 juli
Er worden inloopspreekuren per fase georganiseerd, zodat alle inwoners van Houten de gelegenheid krijgen tot het stellen van vragen. Het eerste spreekuur is op donderdag 28 juli van 19.00 tot 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis op het Kant 2. Op de website van Houten staat ook alle actuele informatie over de wegwerkzaamheden: www.houten.nl/werkenaandeweg.

Verbeteren doorstroming
Om voor de komende jaren de doorlooptijd in de ochtend- en avondspits te verbeteren, zijn drie nieuwe verkeerslichten nodig bij De Slag, De Camp en De Borch. De komst van deze drie nieuwe verkeerlichten verhogen de doorlooptijd in de ochtend- en avondspits voor de komende jaren. Alle verkeerlichten staan dan in verbinding met elkaar voor de vergroting van de capaciteit. De verkeerslichten maken de Rondweg veiliger voor het in- en uitrijden van de woonwijken.

De doorstroming van het openbaar vervoer wordt verbeterd door de aanleg van een nieuwe busbaan nabij de kruising met de Utrechtseweg en de Rondweg.

Verhogen verkeersveiligheid
De aanleg van nieuwe vluchtheuvels nabij de inprikkers begeleiden de bestuurders veilig op de weg. Net zoals de openbare verlichting, die aan vervanging toe is. De verlichting wordt dimbaar gemaakt waarmee de scherpte van het licht wordt afgestemd op de hoeveelheid die nodig is.

In de as van de weg wordt verlichting aangebracht door middel van LED verlichting zoals ook is toegepast op de Schalkwijkseweg. Deze oriëntatieverlichting past goed bij het bochtige karakter van de Rondweg. Voor een periode van 10 tot 12 jaar is er vrijwel geen onderhoud meer nodig, als er ook direct een nieuwe asfaltdeklaag komt.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).