Gemeente Maastricht

Derde Bavaria Ronde van Maastricht

Op woensdag 3 augustus vindt in de binnenstad van Maastricht de jaarlijkse Profronde voor beroepsrenners plaats. Dit gratis toegankelijk wielerevenement met binnenlandse en buitenlandse wielrenners vindt plaats rondom de drie grote pleinen in het historisch centrum van Maastricht.

Om 19.00 uur is de start voor het Theater aan het Vrijthof van een voorwedstrijd van junioren/nieuwelingen en profrenners. De twaalf beste nieuwelingen en junioren van de KNWU uit de regio vormen met twaalf profwielrenners koppels. Elk koppel legt op het parcours een tijdrit af voor de snelste ronde. Een geweldige ervaring voor de nieuwelingen / junioren om met de profs deze wedstrijd te kunnen rijden. Om 19.30 uur vertrekt de reclamekaravaan en vinden diverse huldigingen plaats. De start van de profronde om 20.15 uur en de finish omstreeks 22.15 uur zijn eveneens op het Vrijthof.

Het parcours

De start vindt plaats op het Vrijthof-Oost bij de terrassen en de finish voor het Theater aan het Vrijthof. Het parcours loopt via de Bredestraat, Onze Lieve Vrouwe Plein, Graanmarkt, het Bat, Kesselskade, Hoenderstraat, Markt-Noord, Grote Gracht tot aan de Brusselsestraat, dan linksom richting Oude Tweebergenpoort, Keizer Karelplein en Vrijthof.

Verkeer

Het parcours wordt afgesloten voor het verkeer vanaf 18.15 uur tot ca 22.30 uur. De stads- en streekbussen en de Belgische bussen ondervinden weinig beperkingen door de wielerronde. De stadsbussen van / naar Maastricht Zuid/West rijden niet via het Vrijthof, maar worden vanaf 18.15 uur tot het einde van de dienstregeling omgeleid via de hoofd-OV-as langs de Boschstraat en Statensingel.

Parkeren

De parkeergarages de Griend, het Bassin, en Céramique Noord zijn in de nacht van 3 op 4 augustus geopend om in te rijden tot 01.00 uur. In parkeergarage Céramique Zuid kan ingereden worden tot 21.00 uur. De parkeergarage Onze Lieve Vrouwenplein is gedurende 24 uur open. Bij de parkeergarages Vrijthof en Mosae Forum is inrijden mogelijk tot 03.00 uur. De parkeergarage Vrijthof is van 18.30 uur tot 22.30 uur niet bereikbaar om in te rijden. Auto's die geparkeerd staan in alle garages kunnen de gehele avond en nacht zonder problemen uitrijden.

Taxi's

Na afloop van de wielerronde, vanaf ca 22.45 uur, is in de Helmstraat een taxi-standplaats.

Horeca

Ter gelegenheid van de Bavaria Ronde heeft de burgemeester op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening aan de horeca in Maastricht ruimere openingstijden geboden. Het sluitingsuur in de nacht van 3 op 4 augustus 2005 is vastgesteld op 03.00 uur.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bavariaronde.nl.