28.07.2005 / 14:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Het nat. park de hoge veluwe

Het nat. park de hoge veluwe

  Printervriendelijke versie

  E-mail dit bericht

  vorige   overview   volgende

Hoenderloo, 28 juli 2005

Gelderse Muziekzomer op Park De Hoge Veluwe

Als prelude op de Gelderse Muziekzomer speelt op woensdag 3 augustus het ZomerOrkest Nederland (ZON) op het Marchantplein van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Dit harmonieorkest wordt elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Het ZON promoot de blaasmuziek op een originele manier. Zo spelen ze alleen in de open lucht op plekken waar veel mensen komen, ditmaal dus in Park De Hoge Veluwe. Bovendien bestaat de 'concertkleding' uit een korte broek, T-shirt en baseballpet.

Op het programma worden oorspronkelijk voor blaasorkest geschreven werken in allerlei stijlen afgewisseld met bewerkingen van onder andere klassieke, moderne, pop- en filmmuziek. Ook brengt het ZON een nieuw muziekstuk in première: Ra, God of the Sun van oud ZON-deelnemer Mark Kuijpers.

De muzikanten staan onder leiding van dirigenten Alphons van Stenis en Frank Adams. Als solist zal de jonge fluitiste Otte van Ham optreden.Om 14.00 uur gaat het programma van start. De duur van het concert is ongeveer 2 uur, met een pauze halverwege.

Op 12 augustus speelt Orkest 'de ereprijs' in het kader van de Gelderse Muziekzomer ook een concert in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Zij zullen stukken van 'Young Composers' ten gehore brengen, aangevuld met stukken uit hun algemene repertoire.