Edelman - DLV


28 - 7 - 2005

Tchibo introduceert Cafissimo op Nederlandse markt

Een innovatief systeem voor gevarieerd koffiegenot

Tchibo introduceert 3 augustus a.s. Cafissimo in Nederland. Of je nu zin hebt in filterkoffie, espresso, cafè crème of wellicht een andere koffievariant, met dit nieuwe systeem kun je in een handomdraai op drie verschillende manieren koffie zetten. De Cafissimo biedt vele mogelijkheden met maar één machine.
Na een ongekend succesvolle introductie op de Duitse markt, is de Cafissimo vanaf begin volgende maand voor 99 in alle Nederlandse Tchibo winkels verkrijgbaar.
De Tchibo Caffisimo werkt met capsules, verkrijgbaar in drie populaire Tchibo-koffiesoorten. Deze verzegelde capsules garanderen een vers aroma voor ieder kopje en een lang houdbare kwaliteit. Perfect voor iedereen die op ieder moment van de dag van zijn/haar lievelingskoffie wil kunnen genieten.

Vanaf nu kunnen alle koffiewensen heel eenvoudig met slechts één machine worden vervuld. Filterkoffie, espresso of Caffè Crema met Tchibo Cafissimo maak je iedere soort koffie met één druk op de knop. Daarnaast kun je met de melkopschuimer ook specialiteiten zoals cappuccino en café latte snel bereiden.

Dankzij het gebruik van capsules waarin het aroma verzegeld is, kun je kop na kop genieten van de hoogste koffiekwaliteit. Terwijl bij veel andere systemen veel van de meer dan 1000 aromacomponenten van de gemalen koffie snel vervliegen, sluiten de luchtdichte capsules van de Tchibo Cafissimo het heerlijke aroma in en geven het pas vrij tijdens het brouwproces. De capsules bevatten exact de juiste dosering koffie. Simpelweg de capsule in het apparaat leggen, de gekleurde knop die overeenkomt met de kleur van de capsule indrukken en in slechts enkele seconden is de gewenste koffie gezet. Iedere soort koffie heeft voor de optimale bereiding een speciale brouwdruk en verschillende hoeveelheid water nodig. De Tchibo Cafissimo past dit alles automatisch aan. Het hogedruksysteem regelt automatisch de druk van 5 bar voor filterkoffie tot 15 bar voor echte espresso en natuurlijk ook de watertemperatuur en -hoeveelheid, zodat de aromas optimaal vrijkomen en de koffie perfect wordt gezet. Wie toch nog sterkere of minder sterke koffie wenst, kan de standaard ingestelde waterhoeveelheid naar eigen smaak met de memofunctie aanpassen. Zo geniet je met iedere kop gegarandeerd van perfecte koffie. Je kunt kiezen uit drie Tchibo-soorten met een lang houdbare kwaliteit: Exclusive Guatemala Grande, Espresso gusto originale en Caffè Crema.

Tchibo Cafissimo vanaf augustus bij Tchibo
De Tchibo Cafissimo en alle soorten koffie voor het systeem zijn vanaf augustus te koop in de Nederlandse Tchibo-filialen in Ede, Apeldoorn, Eindhoven en Tilburg. De Tchibo Cafissimo kost 99. De capsules (10 per doos) afhankelijk van de soort, tussen 1,85 en 2,45.

Over Tchibo
Tchibo is in 1949 in Duitsland opgericht. Tchibo is van oorsprong bekend geworden door haar koffiemerk en koffiebars. Door de jaren heen is de traditionele Tchibo koffiewinkel uitgegroeid tot retailer in lifestyle producten en mode. Vandaag is Tchibo een van de groot-ste globale retailers met een jaaromzet van meer dan 3.774 miljard euro. Het bedrijf heeft meer dan 12.000 medewerkers. Tchibo is de op vijf na grootste koffieproducent en markt-leider in de koffiebranche in Duitsland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Hongarije. Elke woensdag wisselt het Tchibo non-food assortiment, dat altijd in het teken staat van een specifiek thema. Tchibo heeft internationaal meer dan 60.000 outlets (shop-in-shops in supermarkten en warenhuizen) en bovendien 1000 winkels in Duitsland, Engeland, Oos-tenrijk en Zwitserland, Tsjechië en Nederland. Internet: www.tchibo.com

Meer over Tchibo:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal

Edelman

Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl