Gemeente Assen


Boeken- en kindervlooienmarkt op laatste Bartjes Midzomerfeest 2005

Assen, 28 juli 2005

Op woensdag 3 augustus alweer het laatste Bartjes Midzomerfeest van dit jaar. Liefhebbers van boekenmarkten kunnen terecht in het centrum. Op het Ceresplein is een vlooienmarkt voor kinderen. Het plein is afgezet voor verkeer zodat het ook echt een kinderplein is. De speeltuin op het Koopmansplein blijft voorlopig open tot 5 augustus.

Tijdens het laatste Bartjes Midzomerfeesten trekken ongeveer 100 paarden en koetsen door het centrum van Assen. De zogenaamde Drokke Dorpentocht, die vanuit Exloo is gestart, is op doortocht door drukke dorpen. De paarden komen om 11.00 uur binnen via de Europweg door de Groen van Prinsterlaan, de Nobellaan, Weiersstraat, Collardslaan, Kerkstraat, Markt en via een stukje van de warenmarkt richting station. Tussen 11.00 uur en 11.30 zijn er demonstraties waaronder ringsteken in de Kerkstraat. Op de Markt is de act van het vliegend tapijt.

De Bartjes Midzomerfeesten zijn tot nu toe redelijk bezocht. De reacties van de bezoekers op de aankleding van het Koopmansplein zijn uitermate positief. Vandaar ook verzoeken om de speeltuin langer open te houden. De gemeente ziet hiervoor mogelijkheden en heeft Ballorig die de saltotrampoline exploiteert, uitgenodigd om langer te blijven.