Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht 03-08-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Botendief aangehouden na achtervolging

LOOSDRECHT / LOENEN Dinsdagmorgen 2 augustus werd op de Mijndensedijk in Loenen een verdachte van diefstal van een boot aangehouden.

Omstreeks 09.15 uur kwam bij de Politie Gooi & Vechtstreek de melding binnen dat er vanuit een haven aan de Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht een exclusieve sloep was gestolen. De sloep zou in de Mijndense Sluis nabij Loenen liggen. De sluiswachter hield de sloep met een verdachte ter plaatse vast door de sluis afgesloten te houden. Agenten van de Politie Gooi & Vechtstreek en Utrecht werkten samen om de verdachte aan te houden.

Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de man uit de boot op de kade stappen. Toen hij de agenten zag, sloeg hij op de vlucht. Hij negeerde daarbij het bevel om te stoppen en het feit dat agenten hem aan wilden houden. Bij de achtervolging te voet kwam de man in het water in de sluis terecht. Hij wist de andere kant te bereiken voordat agenten bij hem waren en rende weg. De achtervolging ging verder via bossages, over een hek en door een moddersloot. Daarna verborg de man zich. Een helikopter werd ingezet om de verdachte op te sporen. Uiteindelijk vond een agent de verdachte omstreeks 10.15 uur in een bossage bij de Mijndensedijk in Loenen.

De verdachte, een 36-jarige man uit Caprino (Italië), is aangehouden en overgebracht naar bureau Hilversum. De sloep is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Brand en hennep

ABCOUDE Dinsdagmorgen 2 augustus omstreeks 08.40 uur ontstond brand in een bedrijfspand aan de Hollandse Kade. De brandweer bluste de brand. Op de bovenverdieping van het pand trof de brandweer een hennepplantage aan. De politie ontmantelde de plantage. In totaal werden 625 plantjes in beslag genomen en diverse apparatuur. De politie onderzoekt of deze kwekerij de brand heeft veroorzaakt en stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Man aangehouden voor vernieling flitspaal

WOERDEN - De politie heeft voor de vernieling van een flitspaal op Rietveld een 24-jarige man aangehouden. De in Bodegraven wonende man, bekende de brand te hebben gesticht. Hij wilde op deze manier de bewijzen van een snelheidsovertreding vernietigen. De man was namelijk een dag eerder op Rietveld door de camera geflitst met een snelheid van 129 km/u terwijl maar 60 km/u is toegestaan.

De politie kreeg op zaterdag 16 juli omstreeks 02.30 uur de melding om te gaan naar Rietveld voor een in brand staande flitspaal. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Van de brandstichting meldden zich getuigen en werden verklaringen opgenomen. Na onderzoek kwam de politie de verdachte uiteindelijk op het spoor en werd hij afgelopen vrijdag 29 juli aangehouden.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens brandstichting/vernieling en de door hem begane snelheidsovertreding. Bovendien zal de schade van de flitskast op de man verhaald gaan worden. Na afronding van het onderzoek werd hij weer in vrijheid gesteld.

Jeugdige dieven

MAARSSEN Dinsdagmiddag 2 augustus kreeg de politie de melding dat jongeren een hut aan het bouwen waren met gestolen hout. Het hout was gestolen van een terrein van een recreantenvereniging aan de Floraweg. Omstreeks 15.00 uur troffen de gewaarschuwde agenten in het bos naast de vereniging een groepje jongens aan die inderdaad een hut aan het bouwen waren. Bij het zien van de politie maakten zij zich uit de voeten. Een 16-jarige jongen uit Maarssen kon toch worden aangehouden. Later meldden zich nog twee 15-jarige jongens uit Maarssen aan het politiebureau, mede omdat zij hun fietsen terug wilden die zij op het terrein hadden achtergelaten. Zij werden ook aangehouden. De drie jongeren bekenden de diefstal. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld en proces-verbaal is opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

HARMELEN Dinsdag 2 augustus raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 20.35 uur zagen surveillerende agenten een automobilist, een 37-jarige man uit Harmelen, op de Noordergaard rijden. Zij besloten hem te controleren en onderwierpen de man aan een blaastest. De man had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij gedroeg zich recalcitrant en moest worden geboeid. Uit de ademanalyse bleek dat hij 720 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingevorderd, de man kreeg een rijverbod van 8 uur en proces-verbaal is opgemaakt.