Politie Hollands Midden

Datum: 3 augustus 2005

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op dinsdag 2 augustus, rond 23.00 uur, op de Van Pallandtlaan een 64-jarige automobilist uit Leiden. De controle volgde nadat agenten op de A44 vaststelden dat hij met een snelheid van 160 km/h reed. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 695 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Oegstgeest Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 3 augustus, rond 02.45 uur, op de Piet Heinlaan een 22-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 270 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal.

Valkenburg Onder invloed fietsen

De politie haalde dinsdag 2 augustus, rond 23.00 uur, een 50-jarige Hagenaar van de Ir. G. Tjalmaweg. De man fietste dronken over de rijbaan. Dit leverde gevaar op voor zichzelf maar ook voor de andere weggebruikers die daar geen fietser verwachten. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 900 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal.

Leiden Politie-onderzoek naar verkrachting

De zedenzaak waarvan de politie dinsdag 2 augustus melding maakte en waarvan een 25-jarige vrouw uit Leiden het slachtoffer werd is een verkrachting geweest. Dit heeft de politie vastgesteld. De verkrachting gebeurde omstreeks 11.35 uur op het fietspad van de dr. Lelylaan nabij de sportvelden van de v.v. Leiden en de Smaragdlaan. De vrouw werd daar van haar fiets getrokken door een negroïde man van ongeveer 40 jaar. Hij droeg een spijkerbroek, groen shirt en witte gympen. Na het misdrijf is de man weggefietst in de richting van de fietsbrug over de dr. Lelylaan. De vrouw werd opgevangen en voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. De politie stelde onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in op de plaats van het misdrijf. Een team van 5 rechercheurs van de districtsrecherche Leiden - Voorschoten en de Sociale Jeugd- en Zedenpolitie van het regionale korps Hollands Midden, werkt inmiddels aan deze zaak. De politie hield enkele uren na het misdrijf in Leiden een man aan die voldeed aan het signalement van de dader. Hij had echter niets met het misdrijf te maken en werd weer op vrije voeten gesteld.

De politie hoopt bij haar onderzoek op informatie van mogelijke getuigen van het misdrijf, danwel dat zij informatie kunnen verschaffen over de identiteit van de dader. Met name is de politie op zoek naar mensen die op de dag van het misdrijf tussen 11.00 en 12.00 uur in de omgeving van de fietsbrug van de dr. Lelylaan en het fietspad zijn geweest en mogelijk de dader van het misdrijf hebben gezien.

Mensen die informatie over het bovenstaande denken te hebben kunnen bellen met de politie in Leiden via 0900-8844. Ook kan er gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Leiden Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 3 augustus, rond 05.00 uur ,op de Morssingel een 22-jarige automobiliste uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de vrouw vast en hielden haar aan. De ademanalyse liet een uitslag zien van 245 ug/l (limiet 220 ug/l). De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Nieuwkoop Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 3 augustus, rond 01.55 uur, op de Beethovenlaan een 24-jarige automobilist uit Nieuwkoop. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse liet een uitslag zien van 435 ug/l (limiet 220 ug/). De man kreeg een proces-verbaal.

Alphen aan den Rijn Onder invloed rijden

De politie controleerde op woensdag 3 augustus, rond 02.10 uur, op de Rembrandtlaan een 21-jarige automobilist uit Leiden De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 390 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal.

Alphen aan den Rijn Aanhouding winkeldief en winkeldievegge De politie heeft een 14-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden nadat de melder de jongen op heterdaad had betrapt van het stelen van speelgoed. De jongen was op dinsdag 2 augustus, omstreeks 17.20 uur, in een winkel aan de Herenhof toen hij speelgoed probeerde te stelen. Hij werd betrapt en overgedragen aan de politie. Omdat hij minderjarig is en bekend heeft zal de politie het proces-verbaal doorsturen naar bureau HALT, waar hem een passende straf wordt opgelegd. De ouders van de jongen zijn door de politie ingelicht. Eerder die dag, omstreeks 15.00 uur kreeg de politie te maken met een 16-jarige winkeldievegge uit Alphen aan den Rijn. Zij had vanuit een winkel aan de Dreespassage een heupketting gestolen. Ook zij werd betrapt en overgedragen aan de politie. Omdat zij niet bekende daadwerkelijk de heupketting gestolen te hebben wordt tegen haar een proces-verbaal opgemaakt en wordt zij niet doorgestuurd naar bureau HALT.

Ter Aar Openbare dronkenschap De politie kreeg op dinsdag 2 augustus, in de avond, de melding dat er een man op de Lijsterbeslaan laveloos op de grond lag te slapen. De politie is ter plaatse gegaan en heeft de man aangehouden voor openbare dronkenschap. De man kon nog niet verhoord worden omdat hij onder invloed was van alcohol. De man, een 57-jarige Reeuwijker, is ingesloten en nadat hij zijn roes heeft uitgeslapen zal hij verhoord worden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zoeterwoude Aanrijding, onder invloed De politie heeft op dinsdag 2 augustus, rond 17.25 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Oranjelaan. Een 22-jarige fietser uit Zoeterwoude reed met zijn fiets op de Nassaulaan richting de kruising met de Oranjelaan. Op de kruising kreeg hij geen voorrang van een van linkskomende automobilist, waardoor de aanrijding ontstond. De fietser is ten val gekomen en is met armletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De automobilist, een 57-jarige man uit Zoeterwoude, bleek later, had gedronken. Hij werd op het politiebureau onderworpen aan een blaastest. De uitslag bedroeg 700 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 200 ug/l is. De man is aangehouden en de politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Boskoop Insluiping De politie heeft aangifte opgenomen van een 37-jarige man uit Boskoop. Toen hij op dinsdag 2 augustus thuis kwam zag hij dat er in zijn woning aan de Gouwestraat ingebroken was. Hij miste onder andere sigaretten, geld en een mobiel. Een huisgenote, een 50-jarige Boskoopse, had eerder die dag, omstreeks 18.00 uur, twee mannen bij de woning gezien. Één zag zij in het huis van haar buurman. De vrouw heeft een getuigenverklaring afgelegd. De politie zet het onderzoek voort.

Lekkerkerk Automobilist raakt macht over het stuur kwijt De politie kreeg op dinsdag 2 augustus, rond 18.25 uur, een melding dat er een personenauto met vier inzittenden tegen een boom op de Tiendeweg West was gereden. De 33-jarige automobilist uit Lekkerkerk verklaarde later dat hij een fietser wilde inhalen en vermoedelijk toen met zijn voorwiel in de berm is gekomen. Vervolgens is hij tegen een boom aangereden waarna hij tot stilstand is gekomen net boven het water. De vier inzittenden, waaronder twee kinderen van 4 en 2 jaar, hebben allen ongedeerd de auto kunnen verlaten.

Waddinxveen Aanhoudingen na vernieling De politie heeft op dinsdag 2 augustus, omstreeks 20.00 uur, drie jongeren aangehouden op het Lindenlaantje. Een voorbijgangster merkte de jongeren op toen zij een aantal spullen in de brand aan het steken waren. De brandende spullen zorgden voor schroeiplekken op de houten tafel waarbij de jongeren op de bankjes zaten. De vrouw schakelde de politie in, waarop de jongeren zijn aangehouden. De jongeren, twee 14-jarige uit Waddinxveen en een 16-jarige uit Zevenhuizen, worden doorverwezen naar bureau HALT.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --