Gemeente Grootegast


Ambassade Australië bezoekt Grootegast

Op dinsdag 2 augustus brachten de heer Hart, afgezant van de Australische ambassade en mevrouw Paret, PR-medewerkster van de Australische ambassade een bezoek aan de gemeente Grootegast en het Abel Tasmankabinet. De heer Hart en mevrouw Paret brachten dit bezoek in het kader van de voorbereidingen op de 400ste verjaardag van de relaties tussen Australië en Nederland. In 1606 deed het schip de Duyfken als eerste europees schip de Australische kust aan. Vierhonderd jaar later, in 2006 zullen in beide landen diverse activiteiten worden gepland voor deze verjaardag.

Het Abel Tasmankabinet treft onder meer de voorbereidingen voor de tentoonstelling De Gouden Eeuw in het Westerkwartier. De tentoonstelling zal een beeld schetsen hoe het leven was in het Westerkwartier in de eerste helft van de 17e eeuw. Verder vindt volgend jaar de derde editie van de Abel Tasman Art Prize in Nederland plaats. Middelbare scholieren uit Nederland kunnen deelnemen aan deze wedstrijd en een reis winnen naar Tasmanië. Het thema voor de wedstrijd is volgend jaar een ontmoeting tussen twee culturen. Ook andere organisaties zullen in de gemeente Grootegast aandacht besteden aan het themajaar Nederland-Australië.

Organisaties met ideeën voor activiteiten in de gemeente Grootegast in 2006 rondom het thema Nederland-Australië kunnen contact opnemen met Tineke Algra van het Abel Tasmankabinet, telefoon 0594-612521 of e-mail t.algra@planet.nl of Yvonne Cornax van de gemeente Grootegast, telefoon 0594-695752, e-mail yvonne.cornax@grootegast.nl.
---

(c) 2003 Gemeente Grootegast