Politie Groningen

Persberichten woensdag 3 auugustus 2005

Provincie Groningen 03-08-2005 -

Snelheidscontroles regio: dinsdag
Bedum: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 736 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 110 km.
Mensingeweer: Hoofdstraat
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 532 voertuigen, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 106 km.
Winsum: Provincialeweg N361
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 775 voertuigen, aantal overtredingen: 60, hoogs gemeten snelheid: 75 km.
Ten Post: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 926 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 99 km.

Middelstum: rijbewijs kwijt door te hard rijden
Op de Eemshavenweg in Middelstum heeft de politie dinsdagavond het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. De man reed met zijn auto in de richting van Groningen en haalde, terwijl het ter plekke erg mistig was, een snelheid van 162 km per uur. Er mag op de Eemshavenweg op die plek 100 worden gereden. De man werd in Groningen staande gehouden en kreeg bekeuring voor te hard rijden. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Bedum: vrachtwagen botst tegen brug
Een vrachtwagen met daarop een nog omhoog staande hydraulische kraag en bestuurd door een 33-jarige man uit de gemeente Ten Boer, botste dinsdagmorgen tegen de Ellerhuizerbrug, gelegen in de Groningerweg tussen Bedum en Zuidwolde. De chauffeur had juist een tweetal containers geladen maar verzuimde de daarbij gebruikte hydraulische kraan weer te late zakken. Met de giek van de kraag raakte hij vervolgens tijdens het passeren de bovenkant van de brug en botste tengevolge daarvan tegen een auto, bestuurd door een 39-jarige man uit Rolde. De kraan brak af tengevolge waarvan een aanzienlijke hoeveelheid hydrauliek-olie op de weg terechtkwam. In verband met schoonmaak en bergingswerkzaamheden is de Ellerhuizerbrug ruim anderhalfuur gestremd geweest. Ook vandaag is de brug enige tijd geheel of gedeeltelijk gestremd in verband met reparatiewerkzaamheden.

Vlagtwedde: taxi gestolen
Aan de Weenderstraat in Vlagtwedde werd dinsdagavond een taxibusje gestolen. De chauffeur van de taxi (32) was even thuis om te eten. Hij liet de taxibus onafgesloten en met de sleutel erin voor zijn huis staan. Zijn taxi werd vervolgens gestolen door een man die in de buurt bij verschillende adressen had aangebeld met het verzoek voor hem een taxi te bellen omdat hij zonder benzine stond. Zijn eigen auto liet de man in de Weenderstraat achter. In die auto werden spullen van de verdachte gevonden zodat zijn identiteit snel bekend werd. Zijn signalement en dat van de taxi werden verspreid. Enige tijd later werd de taxi aangetroffen voor een café in Emmen. In de kroeg werd de verdachte, een 43-jarige man uit Winterswijk, aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De taxibus is inmiddels weer terug bij het taxibedrijf.

Oude Pekela: fietsster gewond bij ongeval
Een 47-jarige vrouw uit Oude Pekela is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Helling in haar woonplaats. Het slachtoffer reed op haar fiets en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 34-jarige plaatsgenoot, die vanaf een parkeerplaats wegreed en het fietspad kruiste. De vrouw kwam te vallen en liep lichte verwondingen op. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Berichten Groningen Stad volgen