Eemland zuid 09.45 uur

Eemland zuid 03-08-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Autodieven aangehouden

LEUSDEN- Op de Planetenlaan werden dinsdagochtend twee autoinbrekers aangehouden.

Omstreeks 10.25 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen uit een auto waren gestapt op de Berkenlaan en zich in de omgeving verdacht ophielden. De politie werd gewaarschuwd en trof in de omgeving een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij had een onduidelijk verhaal en na onderzoek kwamen er twee autoradios uit zijn rugzak. Op de Eikenlaan werd de auto aangetroffen en hierbij stond een 29-jarige man eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd ook aangehouden. Onderzoek wees uit dat op de Lisudinehof in twee autos was ingebroken. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Autos in brand

AMERSFOORT- Op woensdagochtend ontstond er brand in drie autos. Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Chromiumkweg twee autos in brand stonden. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen had een derde auto ook al vlam gevat. De brandweer bluste de brand. Vermoedelijk is de brand aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Bierdief

LEUSDEN- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.30 uur wilde een 32-jarige man uit Leusden met een aantal niet betaalde bierblikjes de winkel verlaten aan De Biezenkamp. Dit werd gezien en de man werd aangehouden.

In bezit van vuurwapen
AMERSFOORT- Op maandag 1 augustus werden twee mannen aangehouden omdat ze een vuurwapen in hun bezit hadden. Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen, 32 en 36 jaar uit Bunschoten/Spakenburg, zich verdacht ophielden in hun busje op de Isseltseveld. De mannen werden gecontroleerden en in de bus werd een vuurwapen aangetroffen. De mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.